Sport

Săptămâna Fed Cup

Ziarul de Vrancea
13 apr 2019 634 vizualizări

Jucătoarele fruntașe din tenisul românesc se pregătesc pentru meciul cu Franța de la sfârșitul săptămânii în care nu are loc niciun turneu WTA * Julien Benneteau a mai convocat o jucătoare, Fiona Ferro

Căpitanul nejucător al echipei Franței, Julien Benneteau, a convocat o a cincea jucătoare, Fiona Ferro, 22 de ani, locul 108 WTA, pentru întâlnirea cu România din semifinalele Cupei Federației. E se alătură, astfel, la Rouen, celorlalte patru jucătoare din lotul francez, Caroline Garcia (21), Pauline Parmentier (53), Alizé Cornet (54) și Kristina Mladenovic (63). Benneteau a explicat, inițial, când a convovat primele patru jucătoare, că nu a chemat-o pe Ferro din cauza rezultatelor ei slabe din acest an. Însă Ferro a ajuns în această săptămână în semifinalele turneului de categorie WTA internatonal de la Lugano, pe zgură, fază în care a fost învinsă de Polona Hercog din Slovenia, locul 89 WTA, cu scorul de 5-7, 4-6. Acest parcurs și unele probleme de sănătate pe care le are Alizé  Cornet l-au determinat pe Benneteau să o cheme în echipă pe Fiona Ferro. Jucătoarele franceze vor da piept în semifinale cu Simona Halep (2 WTA), Mihaela Buzărnescu (31),  Irina Begu (82), Monica Niculescu (133) și Raluca Olaru (35 WTA) la dublu. Întâlnirea Franța - România din semifinalele Cupei Federației va avea loc în 20 și 21 aprilie, la Rouen, pe zgură.  “Echipa Franței este o echipă puternică, are experiență în ceea ce înseamnă Fed Cup, pentru că a fost de mai multe ori acolo. Echipa noastră este de asemenea foarte puternică și cred că meciul este deschis, oricine poate câștiga. Eu sunt foarte motivată și îmi doresc tare mult să câștigăm acest meci și, de ce nu, să câștigăm trofeul”, a spus Simona Halep, liderul echipei României Întâlnirea Franța – România, din semifinalele Cupei Federației, va avea loc în 20 și 21 aprilie, la Rouen. Din cauza meciurilor din Fed Cup, în această săptămână nu au loc turnee în circuitul WTA

Sorana și Andreea au biruit la Lugano

* Perechea Sorana Cîrstea/Andreea Mitu (nr.3) a câștigat, duminică, proba de dublu din cadrul turneului de la Lugano, cu premii totale de 250.000 de dolari. Cîrstea și Mitu au învins în finală echipa Veronika Kudermetova/Galina Voskoboeva (Rusia/Kazahstan), principala favorită, scor 1-6, 6-2, 10-8, într-o oră și șase minute. Primul set a fost pierdut clar de românce. În actul secund, Sorana și Andreea au solicitat intervenția antrenorului Andrei Cociașu și au trimis meciul în super tie-break, după ce s-au impus cu 6-2. Aici, Kudermetova și Voskoboeva au condus cu 6-3, însă Cîrstea și Mitu au câștigat șase puncte consecutive și s-au impus, în cele din urmă, cu 10-8. La simplu, s-a impus slovena Polona Hercog (89 WTA) scor 6-3, 3-6, 6-3 în finala cu poloneza Iga Swiatek (115 WTA), primul turneu al slovenei după șapte ani. Ea a obținut anterior titlul la Bastad, în 2011 și 2012.

* Perechea Horia Tecău/Jean-Julien Rojer (România/Olanda) a fost eliminată, duminică, în primul tur al probei de dublu la turneul de la Monte Carlo. Tecău și Rojer au fost învinși de echipa Karen Hacianov/Feliciano Lopez (Rusia/Spania), scor 4-6, 3-6, într-o oră și șapte minute.

* Tânăra jucătoare română, Jaqueline Adina Cristian, a câștigat turneul ITF de la Tunis cu premii totale de 25.000 de dolari. Jaqueline a învins-o în finală pe sportiva din Chile Daniela Seguel, scor 6-4, 6-0, într-o oră și 15 minute. În semifinale, ea a trecut de favorita nr. 2, argentinianca Paula Ormaechea cu 6-4, 6-2. La dublu, Jaqueline Cristian și Andreea Roșca, favorite 2, au pierdut finala cu perechea Martina Colmegna/Anastasia Grymalska (Italia), scor 4-6, 2-6. În semifinale, cele două au învins un alt cuplu românesc, Ilona Ghioroaie / Andreea Prisăcariu, scor 6-2, 7-6.

* O altă româncă, Laura Paar, a câștigat turneul ITF de la Sunderland. Laura a învins-o în finală pe britanica Harriet Dart, favorită principală, scor 7-5, 4-6, 6-2, în două ore și 18 minute.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.