Sport

Santana și Stolle, distinși la Paris

Ziarul de Vrancea
30 mar 2020 822 vizualizări

Cele două mari legende ale tenisului au fost laureați cu premiul „ITF Philippe Chatrier”

Foștii jucători Manolo Santana (Spania) și Fred Stolle (Australia) au fost distinși cu premiul ITF Philippe Chatrier, cel mai important al Federației internaționale de tenis, se arată într-un comunicat al ITF. Premiul ITF Philippe Chatrier, numit după fostul președinte ITF, a fost înființat în 1996 și răsplătește jucătorii sau organizațiile care au avut contribuții semnificative în sport și tenis, atât în teren, cât și în afara lui.

Fred Stolle are în palmares 19 titluri de Grand Slam, dintre care două la simplu (Roland Garros 1965, US Open 1966), zece la dublu și șapte la dublu mixt. El a ajutat Australia să câștige de trei ori Cupa Davis între 1964 și 1966. După retragere, Stolle s-a dedicat carierei de antrenor, comentator și analist. El a fost introdus în Tennis Hall of Fame în 1985 și în Sport Australia Hall of Fame în 1988.

Manolo Santana a câștigat patru turnee de Grand Slam la simplu și este considerat un pionier al tenisului spaniol. El a devenit în 1961 primul iberic care s-a impus la Roland Garros. Au urmat apoi succesele de la Roland Garros 1964, US Open 1965 și Wimbledon 1966. A câștigat și un titlu la dublu, în 1963, tot la Roland Garros. La echipa Spaniei de Cupa Davis, Santana a jucat între 1958 și 1973, reușind 92 de victorii, care îl plasează pe locul al cincilea în clasamentul jucătorilor cu cele mai multe victorii din istoria all-time a Salatierei de Argint. După o carieră legendară, Santana s-a retras în 1980 și a fost acceptat în International Tennis Hall of Fame în 1984. El a continuat să activeze în lumea tenisului, devenind căpitanul echipei de Cupa Davis a Spaniei, fiind la originea înființării clubului Manolo Santana Racquet din Marbella și a centrului Manolo Santana din Madrid.

Santana și Stolle, ambii în vârstă de 81 ani, rămân imagini simbol ale tenisului din Spania și Australia. „Este o mare onoare să primesc acest premiu în acest moment al vieții mele ca o recunoaștere pentru anii dedicați tenisului. Este minunat să câștig premiul alături de Fred. Înainte de a fi rivali, am fost prieteni. Și prietenia noastră a fost durabilă. Sunt mândru că tot efortul meu și perseverența au meritat. Cred că succesul meu din acele zile este unul din motivele pentru care Spania are așa de mulți jucători valoroși”, a declarat fostul campion iberic.

Fred Stolle s-a declarat onorat pentru această importantă distincție: „Este un premiu foarte prestigios. Philippe a fost un tip foarte special și un prieten foarte bun. Mă trec fiorii. Este o mare onoare pentru că știu cine a mai fost premiat și e o plăcere să îl împart cu Manolo”, a spus australianul


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.