Sport

Șansă nesperată pentru CFR Cluj

Ziarul de Vrancea
30 iul 2019 749 vizualizări

 CFR Cluj va fi cap de serie în play-off indiferent dacă va juca în Liga Campionilor sau în Liga Europa

CFR Cluj va evolua, la 7 august, de la ora 21.00, pe teren propriu, cu Celtic Glasgow, în prima manșă a turului al treilea preliminar al Ligii Campionilor, a stabilit UEFA. Partida retur va avea loc la 13 august, de la ora 21.45, pe Stadionul Celtic Park din Glasgow. CFR Cluj a terminat, marți, la egalitate, scor 2-2 (2-1), partida disputată la Netanya, cu echipa israeliană Maccabi Tel Aviv, în manșa a doua a turului secund al preliminariilor Ligii Campionilor. În meciul tur de la Cluj, CFR s-a impus cu 1-0, astfel că formația ardeleană merge în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor. Celtic Glasgow a trecut cu 5-0, acasă, și cu 2-0, în deplasare, de echipa estonă Nomme Kalju.

Învingătoarea din această dublă manșă se califică în play-off-ul preliminariilor Ligii Campionilor, ultima dublă manșă înaintea fazei grupelor. Învinsa va evolua în play-off-ul preliminariilor Ligii Europa. Ceea ce este interesant este faptul că echipa pregătită de Dan Petrescu va avea statut de cap de serie și în play-off-ul Ligii Campionilor (dacă trece de Celtic) și în play-off-ul Ligii Europa, în caz contrar. În cazul în care trece de campioana Scoției, echipa lui Dan Petrescu are șansa nesperată de a fi cap de serie în play-off, chiar dacă coeficientul nu o ajută. Asta pentru că Celtic are al doilea coeficient dintre echipele aflate pe traseul campioanelor, după Ajax. Astfel, scoțienii intră în urna capilor de serie. Tragerea la sorți pentru play-off va avea loc în ziua de 5 august, iar CFR beneficiază de coeficientul lui Celtic. Vor fi 8 echipe în play-off-ul Ligii Campionilor, pe traseul campioanelor, iar CFR ar evita astfel nume importante precum Ajax, Dinamo Zagreb, campioana Croației, sau Young Boys, echipă care anul trecut a fost prezentă în grupele Ligii Campionilor.

Clujenii ar putea să joace cu Crvena Zvezda Belgrad sau Copenhaga, cu APOEL Nicosia sau Qarabag, cu Rosenborg, BATE Borisov, Maribor sau AIK. Oricare ar putea fi în urna echipelor care nu sunt cap de serie, în play-off. Cel mai greu adversar pe care CFR l-ar putea întâlni este echipa lui Nicolae Stanciu, Slavia Praga, formația cehă ajungând până în sferturile Europa League, în sezonul trecut. Campioana Cehiei este singura echipă calificată direct în play-off, dar care nu se bucură de statutul de cap de serie. Și în cazul în care CFR va fi eliminată de Celtic, va avea postura de cap de serie, la tragerea la sorți pentru Europa League. Toate cele 6 echipe eliminate din turul 3 preliminar al Champions League, de pe traseul campioanelor, se vor bucura de această postură. Astfel, misiunea clujenilor de a ajunge în grupe ar fi mult mai facilă.

Eindhoven, eliminată

FC Basel, vicecampioana Elveției, a reușit să elimine vicecampioana Olandei, PSV Eindhoven, în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor. Elvețienii au câștigat manșa a doua cu 2-1, după ce au pierdut meciul tur cu 2-3, calificându-se astfel datorită golurilor mai multe marcate în deplasare. Marți, au înscris Comert ('8) și Van Wolfswinkel ('68), respectiv Bruma ('23). Alte rezultate înregistrate marți, în manșa secundă a turului al doilea preliminar al Ligii Campionilor.

Traseul campioanelor: Apoel Nikosia – Sutjeska Niksic 3-0 (1-0), FC Kalju Nome – Celtic Glasgow 0-2 (0-5); FC Valetta – Ferencvaros Budapesta 1-1 (1-3); Dinamo Zagreb – Saburtalo Tbilisi 3-0 (2-0).

Traseul non-campioanelor: Olympiakos Pireu – Viktoria Plzen 4-0 (0-0).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.