Sport

Sanorom Bolotești în Liga Campionilor

Dan Chiriac
2 iul 2017 1715 vizualizări

 

Echipa de minifotbal Sanorom Bolotești s-a calificat la turneul final al campionatului național de minifotbal după  sase victorii obținute în turneul de la Iași. Sanorom Bolotești va juca în Liga Campionilor la minifotbal. Pentru a îndeplini acest obiectiv, echipa condusă de Romică Corozanu și pregătită de Marian Covaci a trecut cu 2-0 de Coriolan Bacau. 

Victorii pe linie

Sanorom Bolotești a câștigat toate partidele disputate la Iași. Primul joc a prilejuit un succes facil în fața formației Pabo  Team Pașcani. Vrâncenii s-au impus cu 6-2, într-un meci decis încă din prima repriză, când scorul a fost 4-0. Al doilea joc al grupei a fost derby-ul seriei cu Marsat Roman. Și de această dată vrâncenii au avut inițiativa, marcând de două ori în prima repriză și ratând alte trei ocazii clare de gol. În loc de un rezultat la discreție, a fost 2-1 la începutul reprizei secunde. Dar Andrei Crăciun a reușit să aducă liniștea cu cinci minute înainte de final, când a marcat pentru 3-1. Cu șase puncte Sanorom Bolotești s-a instalat în fruntea clasamentului și avea primul loc asigurat înainte de ultimul joc al grupei. Antrenorul Marian Covaci și-a menajat jucătorii pentru jocul din sferturi, astfel că pe teren au intrat și mai multe rezerve. În aceste condiții, Geocom Bucecea a condus cu 3-0 până cu zece minute înnainte  de final. Cu multă ambiție pe final  de joc, vrâncenii au întors rezultatul și s-au impus cu 5-3. Cu nouă puncte, Sanorom s-a clasat prima și a intrat în urna capilor de serie la tragerea la sorți.

United Focșani a câștigat grupa

O evoluție apreciată a avut și a doua reprezentantă a județului Vrancea. AS United Focșani a căștigat grupa din care a făcut parte. În primul joc, echipa condusă de Florin Măzăreanu a învins cu 2-0 de T 21 Iași. Dubla lui Mădălin Predoiu a ddecis soarta partidei. În meciul decisiv pentru stabilirea câștigătoarei grupei, United Focșani a întâlnit Auto Drive Iași, una dintre favoritele la câștigarea turneului regional. United a deschis scorul după reușita lui Cătălin Costin. Ieșenii au egalat după ce au scos portarul și au jucat în superioritate numerică. Victoria s-a decis la loviturile de departajare, acolo unde United a fost mai precisă și s-a impus cu 4-3. Victoria le-a asigurat celor de la United primul loc în grupă și intrarea în urna capilor d eserie la tragerea la sorți

1-0 scorul perfect în sferturi

 

Sanorom Bolotești a întâlnit în sferturi pe Ral Bistrița, campiona de la liga de minifotbal Bistrița. Era un meci greu pentru vrânceni, dar, cu o mobilizare exemplară, jucătorii lui Marian Covaci s-a impus cu 1-0. Unicul gol al partidei a fost marcat de Iulian Negoescu cu un șut de senzație ce l-a lăsat spectacot pe portarul advers. Eroul partidei a fost portarul Mihai Burdujel. Acesta a închis practic poarta și a fost îngerul păzitor dintre buturi. Din păcate, a doua reprezentantă a județului, United Focșani a pierdut cu 3-1 în fața celor de la Coriolan Bacău. Meciul a fost decis și de o un gol controversat, băcăuanii marcând primul gol cu ajutorul unui spectator, aflat în apropierea liniei porții. Apoi, Coriolan s-a distanțat la 2-0, dar focșănenii au revenit și au marcat pentru 2-1. Forțând egalarea, United a mai primt un gol și meciul s-a terminat 3-1. Alte două sferturi de finală s-au terminat cu scorul de 1-0. Extrateriștii Bistrița a învins Marsat Roman, iar Impreium Iași a învins în derby-ul local cu Autodrive Iași.

Au întors rezultaul în repriza a doua

Sanorom Bolotești a disputat duminică dimineață meciul din semifinale. Adversară a fost formația Extrateriștii Bistrița. Ardelenii au început mai bine și au deschis scorul în minutul 5. Conduși la pauză, vrâncenii au revenit spectaculos în repriza a doua. Au marcat Manu și Răzvan Crăciun, iar Sanorom s-a impus cu 2-1. Lotul formației vrîncene este format din Mihai Burdujel, Ionuț Manu, Andrei Crăciun, Răzvan Crăciun, Iulian Negoescu, Florin Ciubotaru, Mihai Corozanu, Vali Ioniță, Marian Covaci și Ionuț Căpățână. ”Este o performanță excelentă pentru o comună ca Boloteștiul. Am învins municpii ca Iași sau Bistrița și am ajuns să jucăm finala turnaului regional. Este al doilea an consecutiv când ne calificăm la turneul final. Vreau să remarc întreaga echipă. Au fost uniți și au reușit această performanță. Ne dorim să facem o figură frumoasă și la turneul final și să ajungem în Liga Campionilor”, ne-a spus Romică Corozanu, conducătorul echipei Sanorom Bolotești. La întrecerea de la Iași a participat și organizatorul ligii de minifotbal Vrancea. ”Este o performanță deosebită a echipelor din Vrancea. Le mulțumim și partenilor noștri pentru sprijinul acordat. Autovip a fost alături de noi și de această dată. Liga de minifotbal reușește să ducă din nou o echipă la turneul final și sperăm să continuăm la fel și în sezoanele viitoare”, ne-a spus Cristi Vasile. Finala turneului de la Iași a avut loc duminică după-amiază între formațiile Sanorom Bolotești și Coriolan Bacău. Cele două au obținut calificarea la turneul final de la Bacău, alături de echipa Extrateriștii Bistrița.  Turneul final al campionatului național are loc între 14 și 16 iulie la Bacău. Turneul final al Ligii Campionilor va avea loc în perioada 9-12 septembrie în Slovenia. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.