Sport

Sandu Dedu, reales!

Ziarul de Vrancea
14 feb 2018 676 vizualizări

Președintele în funcție al FR Handbal a învins-o în alegeri pe Narcisa Lecușanu la o diferență de un vot* contracandidata a afirmat că Dedu a beneficiat de sprijin politic

Fostul sportiv Alexandru Dedu a fost reales, ieri, în funcția de președinte al Federației Române de Handbal, învingând-o în turul doi al alegerilor desfășurate în Capitală pe Narcisa Lecușanu. Dedu a obținut 100 de voturi, iar Lecușanu 99. A candidat pentru postul de președinte al FRH și Robert Licu (48 de ani), eliminat în primul tur al alegerilor, după ce a primit doar șase voturi.Îîn primul tur, Dedu, a primit 99 de voturi, iar Lecușanu 94.

Narcisa Lecușanu a declarat, ieri, după ce a pierdut alegerile pentru postul de președinte al Federației Române de Handbal, că Alexandru Dedu a beneficiat de susținere politică și că probabil de aceea, existând cabine, votanții au avut posibilitatea să facă fotografii cu ceea ce au votat. Ea a menționat că nu va mai candida. Întrebată dacă va colabora cu președintele reales, Alexandru Dedu, ea a răspuns că îi este greu să creadă acest lucru. "Dacă nu am putut colabora în primii doi ani cât a fost președinte, mi-e greu să cred că vom colabora de acum încolo. Probabil că aș fi putut suna mai mulți oameni, dar știu că au existat telefoanele din spate ale unor politicieni. Eu nu am făcut parte niciodată dintr-un guvern politic, ci din unul tehnocrat. Eu nu știu să mă fi sprijinit cineva din politic pe mine. Eu cred că de-aia s-au și pus aceste cabine, să le dea posibilitatea să facă fotografii. Mie nu trebuie să-mi confirme nimeni asta", a afirmat Lecușanu, care a cerut înainte de vot, fără succes, să nu se permită accesul cu telefoanele mobile în cabină. Ea a exclus posibilitatea de a mai candida la FR Handbal: "Nu, în niciun caz, eu acum eram pregătită. Eu acum i-am vrut, ei nu m-au vrut. Le urez succes".

Alexandru Dedu a respins acuzațiile lansate de contracandidata sa, Narcis Lecușanu. Întrebat cât l-a ajutat politicul să câștige alegerile, Dedu a răspuns: "A fost într-adevăr o mare bătălie politică, un vot. Mi se pare o întrebare tendențioasă, nu își are locul. A spus asta Lecușanu? Să-și asume atunci aceste lucruri, e treaba ei. E un semnal foarte bun că jumătate plus unu  m-au vrut. A fost palpitant, dar nu am avut emoții niciodată."Dedu se declară dispus să colaboreze cu contracandidații săi de miercuri, Narcisa Lecușanu și Robert Licu. "A fost apoteotic, ca să folosesc cuvinte mari, un vot mi-a lipsit să fiu președinte din turul I, tot cu un vot am câștigat. Nu ne așteptam ca sala să fie neîncăpătoare, asta îmi arată că interesul față de handbal este foarte mare. Deja am făcut public în fața Adunărarii Generale că vreau să colaborez cu contracandidații mei, pentru că am sesizat unele puncte interesante în programele lor. O să ne întâlnim, o să stăm de vorbă și sper din suflet să vină să pună umărul și să facă ce au propus", a spus el.

Alexandru Dedu, în vârstă de 46 de ani, este președintele FR Handbal din februarie 2014. Narcisa Lecușanu (41 de ani) a făcut parte din echipa națională de handbal a României care a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial din 2005. Din noiembrie 2017, ea este membru al Comitetului Executiv al IHF.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.