Sport

Salah, faraon peste “cormorani”

Ziarul de Vrancea
24 apr 2018 593 vizualizări

Jucătorul egiptean a înscris două goluri și a dat două pase decisive pentru FC Liverpool în partida câștigată în fața Romei cu 5-2, din manșa tur a semifinalelor Ligii Campionilor

Echipa Liverpool a învins pe teren propriu, cu scorul de 5-2 (2-0), formația AS Roma, în prima manșă a semifinalelor Ligii Campionilor. AS Roma a înscris golurile spre finalul partidei, după ce a fost condusă cu 5-0. Mohamed Salah, adus la Liverpool chiar de la Roma, a fost eroul partidei: egipteanul a marcat două goluri, primul cu un șut spectaculos la vinclu, la colțul lung, din unghi, și a pasat la reușita lui Mané, fază la care egipteanul a plecat pe contraatac dintr-o poziție suspectă de ofsaid. Tot Salah a oferit pasa decisivă și la primul gol al lui Firmino, apoi a fost înlocuit la scorul de 5-0. Au marcat: Salah ('36, '45), Mané ('56), Firmino ('61, '69) / Dzeko ('81), Perotti ('82 (din penalti, dictat la un  henț comis de  Milner).

Antrenorul “cormoranilor”, Jürgen Klopp, și-a felicitat elevii însă a simțit o undă de regret pentru că elevii săi au primit două goluri pe final: "Am făcut meciul perfect timp de 80 de minute. Defensiv, am făcut o greșeală. Nu a fost penalty pentru Roma, suntem toți de acord, dar arbitrul l-a acordat și în final a fost 5-2.  5-0 sau 5-1 ar fi fost mai bine, dar 5-2 este un scor fantastic. Am avut atâtea ocazii încât ei nu au știut ce să facă, Am fi putut marca mai mult. înainte de meci, aș fi semnat pentru un succes cu 5-2. Dar având în vedere aspectul jocului, cred că este păcat că nu am câștigat cu 5-0", a declarat Klopp. La rândul său, tenicianul echipei AS Roma, Eusebio Di Francesco, a spus că că formația poate reveni în returul cu Liverpool: “Am meritat să marcăm cele două goluri, arată caracterul nostru. Nu mi-a plăcut că am pierdut prea multe dueluri la mijlocul terenului în primele 25 de minute. Fotbalul nu este doar o istorie de tactică, dacă pierzi dueluri, atunci primești goluri. Trebuie să ne îmbunătățim mentalitatea. Să fim siguri de forțele noastre. Încă nu este totul terminat. Cei care nu cred în noi în retur pot sta acasă", a spus Di Francesco.

Fostul jucător legendar al echipei Liverpool, Steven Gerrard, l-a lăudat pe atacantul egiptean al "cormoranilor" Mohamed Salah, despre care a spus că, în acest moment, este cel mai bun jucător din lume. "Este complicat să-l compari cu Lionel Messi sau Cristiano Ronaldo pentru că ei fac asta de mult timp, dar fără îndoială în prezent este cel mai bun jucător al planetei", a declarat Gerrard despre Salah după meciul Liverpool - AS Roma. Returul va avea loc pe 2 mai la Roma.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.