Sport

Șahistul focșănean junior Patric Andrei Făcîlă (CSM Focșani 2007), multiplu medaliat la Campionatul Național de șah de la Iași

Ziarul de Vrancea
27 iul 2021 1320 vizualizări

În perioada 12 - 20 iulie 2021, la Sala Polivalentă din orașul Iași s-a desfășurat Campionatul Național de șah pe echipe de juniori, întrecererile stabilind ierarhiile naționale pentru trei probe oficiale de șah pe echipe: clasic, rapid și blitz.

Astfel, s-au format separat echipe pentru băieți și fete (4 jucători pentru fiecare echipă participantă), jucându-se separat pe grupele de vârstă de U08, U10, U12, U14, U16, U18, U20. În urma clasamentelor finale pe aceste grupe s-au acordat titluri naționale primelor trei echipe clasate.

Patric Andrei Făcîlă de la CSM Focșani 2007, junior la categoria de vârstă U10, a fost dublu legitimat la ACS Smart Galați în vederea reprezentării acestei echipe de juniori U10 la fiecare din cele trei probe la categoria de vârstă U10.

Patric a jucat pe masa 1 în cadrul acestei echipe (echipa a fost formată din 4 jucători),situație în care el a obținut rezultate individuale foarte bune, în compania celor mai buni jucători din țară la categoria sa de vârstă, ca și echipa pe care a reprezentat-o.

Întrecerea de șah clasic s-a desfășurat pe parcursul a 7 runde în sistem elvețian cu timpul de joc de 75 min/40 mutări + 15 min KO + 30 sec/mutare înregistrându-se următoarele rezultate:

Întrecerea de șah rapid s-a desfășurat pe parcursul a 7 runde cu timpul de joc de 15 min + 12 sec/mutare înregistrându-se următoarele rezultate:

Întrecerea de șah blitz s-a desfășurat pe parcursul a 7 runde cu timpul de joc de 3 min + 2 sec/mutare înregistrându-se următoarele rezultate:

Rezultatul individual deosebit obținut de Patric este de remarcat având în vedere faptul că el este la prima sa participare la un campionat de nivel național pe echipe ca și individual de altfel.

Comportarea sa de excepție la acest concurs este o încununare a muncii intense depuse în cadrul antrenamentelor din cadrul clubului CSM Focșani 2007, o continuitate a rezultatelor constant bune de la diverse concursuri (unele chiar în compania jucătorilor seniori) din ultima perioadă de timp și nu în ultimul rând datorită unor calități personale specifice șahului dar și părinților săi care cu o răbdare deosebită l-au încurajat și susținut cu multă dragoste și încredere.

Text informații + foto:ing Mihai Strîmbu președintele secției de șah a CSM Focșani 2007


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.