Sport

Șahiștii focșăneni au fost prezenți la Festivalul Șahului Bucureștean și la „Cupa Orașului Bicaz, ediția a XI-a”

Ziarul de Vrancea
12 mar 2020 1173 vizualizări

Festivalul Șahului Bucureștean-București-7 - 8 martie 2020

În zilele de 7 și 8 martie 2020, s-a desfășurat în București un concurs internațional de șah clasic denumit „Festivalul Șahului Bucureștean, ediția a IV-a”, la această întrecere șahistă participând un număr de 300 de șahiști seniori și juniori legitimați la cluburi cu secție de șah din țară și străinătate, care s-au întrecut în cadrul a opt grupe de joc, începând cu jucători de perspectivă de sub 7 ani și terminând cu jucători seniori experimentați. Organizarea a fost asigurată de către ACS Oxygen București iar competiția s-a desfășurat în sistem elvețian, find omologată național la FR Șah și internațional la FIDE.

De la CSM Focșani 2007au participat un număr de 3 șahiști juniori care s-au remarcat prin rezultatele foarte bune obținute, fiind premiați după întocmirea clasamentului final astfel:

Grupa C - Open U10 (49 participanți, juniori sub 10 ani, 6 runde de joc)

Grupa F - Open U11(25 participanți, juniori sub 11 ani, 7 runde de joc)

În perioada 5-8 martie s-a desfășurat la Casa de Cultură din Bicaz, openul internațional de șah „Cupa Orașului Bicaz, ed a XI-a”. Competiția a fost organizată de Clubul de Şah „Bicazul” în colaborare cu Primaria Orașului Bicaz, Consiliul Local al orașului Bicaz, Consiliul Județean Neamț, CS Prologos Timișoara și DJST Neamț. La start s-au aliniat 184 de jucători din Ucraina, Moldova și România. Lista de start este deschisă de 3 mari maeștri, Andrei Istrățescu (favoritul nr 1) Marius Manolache și Dimitry Svetushkin. Urmeaza 5 maeștri internaționali, Ruslan Soltanici, Baltag Iulian, Vladimir Danilov (vicepreședintele Federației Române de Șah), Claudiu Dobre și Sergiu Bărgan. S-au transmis live primele 20 de partide din fiecare din cele 7 runde de joc.

La această tradițională competiție au participat și 8 șahiști seniori și juniori legitimați la cluburi cu secție de șah din Focșani obținând următoarele rezultate:

Informații și fotografii transmise de ing Mihai Strîmbu  președintele secției de șah a clubului CSM Focșani 2007


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.