Sport

Șah etern în clasicul din Cupă

Ziarul de Vrancea
6 feb 2019 442 vizualizări

Barcelona – Real Madrid 1-1, dar decizia se dă pe “Bernabeu”

În Spania, pe stadionul “Nou Camp” a avut loc un nou episod din serialul “El Clasico”. Barcelona și Real Madrid s-au întâlnit în partida tur din semifinalele Cupei Regelui. Meciul s-a încheiat la egalitate, 1-1, iar calificarea se va decide în retur, pe “Santiago Bernabeu”, pe 27 februarie.  Fără Messi în “primul 11” creionat de Ernesto Valverde, Real Madrid a deschis repede tabela de marcaj pe terenul rivalei. În minutul 6, Vinicius l-a găsit excelent pe Benzema în careu, francezul i-a pasat decisiv lui Lucas Vazquez, care a reluat în plasa gazdelor, înscriind primul său gol în derby.  Prima ocazie serioasă a trupei blaugrana a venit în minutul 32, când Rakitic a trimis în transversală, cu capul, după o centrare expediată de Malcom. Trei minute mai târziu, același brazilian i-a pasat excelent lui Suarez, însă șutul uruguayanului a fost respins in extremis de Navas, iar la pauză Real Madrid era în avantaj. În repriza a doua, Barcelona a reușit să restabilească echilibru sub privirile a cei 92.008 de suporteri prezenți pe arena blaugrana. În minutul 57, Suarez a șutat în bară din afara careului, iar Malcom, aflat pe fază, a șutat impecabil la colțul scurt.  S-a încheiat 1-1, iar finalista se va stabili peste trei săptămâni.

Lionel Messi nu a prins primul “11” creionat de Ernesto Valverde. Decarul argentinian a stat pe bancă până în minutul 63, când l-a înlocuit pe Philippe Coutinho. Atacantul catalanilor s-a accidentat în ultimul meci din La Liga, încheiat la egalitate, 2-2, cu Valencia.. Celelalte două semifinaliste sunt Betis Sevilla și Valencia

Bayern a scăpat de coșmar

Bayern München a obținut joi seară calificarea în sferturile de finală ale Cupei Germaniei. Elevii conduși de Niko Kovac s-au impus pe terenul formației Hertha Berlin, scor 3-2, după prelungiri.  Gazdele au deschis scorul după doar trei minute, când Maximilian Mittelstadt a șutat de la marginea careului și l-a învins pe Ulreich. Campioana Germaniei a replicat imediat, iar Serge Gnabry a egalat în minutul 7, stabilind astfel și scorul pauzei. În debutul actului secund, Gnabry a lovit din nou și i-a adus pe bavarezi pentru prima dată în avantaj în partida de pe Olympiastadion. Formația din Berlin nu a cedat, iar Selke a restabilit egalitatea în minutul 67, după o eroare a fundașului Hummels. S-a intrat în timpul suplimentar, când  Kingsley Coman a adus calificarea în sferturile de finală a Cupei Germaniei pentru Bayern, după reușita din minutul 98. Tragerea de sorți pentru stabilirea meciurilor din “sferturi” va avea loc pe 10 februarie, echipele calificate în această fază fiind: Bayern München, FC Augsburg, Werder Bremen, Hambürger SV, FC Heidenheim, RB Leipzig, Schalke 04 și SC Paderborn.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.