Sport

Să așteptăm o victorie facilă?

Ziarul de Vrancea
27 sep 2017 419 vizualizări

FC Lugano – FCS București, astăzi, de la ora 20:00, în grupa G a Ligii Europa la fotbal * meciul va fi transmis în direct de Pro TV și Telekom Sport

La prima vedere, un adversar facil pentru Steaua, în runda a II-a a grupei G din Liga Europa. Echipa lui Nicolae Dică se află pe val, a ieșit bine dintr-o dublă teribilă (1-1 cu CFR la Cluj, 1-0 în derbiul cu Dinamo), iar în grupă a debutat cu o victorie frumoasă, 3-0 cu Viktoria Plzen. Dincolo, Lugano stă foarte prost în Superliga elvețiană, are doar opt puncte cu care împarte ultimele poziții cu FC Thun. Ultimele două rezultate, înseamnă tot atâtea eșecuri pe teren propriu: 1-2 cu FC Sion și 0-3 cu Grasshoppers și numai în pielea antrenorului Pierluigi Tami să nu fii.

Însă tradiția stă de partea elvețienilor: din șase partide susținute de foștii  “militari” prin cantoane, FCSB nu a câștigat niciuna, realizând patru remize și două înfrângeri. Mai mult, de zece meciuri echipa bucureșteană n-a reușit vreo victorie pe teren străin, așa că situația nu este chiar așa de roză. Mai mult, “șeful” (adică Gigi Becali) vrea să țină pe bară vreo câțiva titulari (Momcilovic, Nedelcu, Alibec) dintre care doar Denis are probleme fizice. Cu toate acestea, jucătorii sunt conștienți de importanța unei victorii la Lucerna (acolo se dispută partida), care le-ar netezi drumul spre primăvara europeană. Miza pare mai apăsătoare la elvețieni, care au fost învinși în prima etapă pe terenul echipei Hapoel Beersheba, însă nu ar fi exclus ca echipa (în rândurile căreia evoluează Ghezim Shalaj, trecut prin Liga I, pe la Pandurii și Dinamo) să fie mai concentrați pe încercarea unei relansări în campionat. Ca și celelalte jocuri, partida din Elveția poate fi urmărită la ProTV și Telekom Sport. De la aceeași oră, se joacă în grupa G și partida Viktoria Plzen – Hapoel Beersheba.

Formațiile probabile

Lugano: Da Costa – Carlinhos, Sulmonis, Piccinocchi, Golemic – Mihajlovic, Sabbatini, Mariani, Daprela – Bottani, Gerndt.

FCSB: Niță - Benzar, Planic, Bălașa, Morais – Popescu, Pintilii  -  Man, Budescu, Tănase – Gnohéré.

Arbitru: Serghei Boiko (Ucraina).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.