Sport

S-au zbătut, dar n-au bătut

Ziarul de Vrancea
8 aug 2017 745 vizualizări

în turneul “Rogers Cup” de la Toronto, Irina Begu și Sorana Cârstea au fost învinse la mare luptă de adversare superioare  *Simona Halep va începe balul canadian împotriva Magdalenei Rybarikova semifinalistă la Wimbledon

 Irina Begu a făcut o partidă remarcabilă în fața veteranei de 37 de ani, Venus Williams, în cadrul turneului de la Toronto, dotat cu premii în valoare de 2.434.389 dolari. Irina a pierdut cu 1-6, 6-3, 3-6, după aproape două ore de joc. În setul decisiv, Irina a susținut un game lung pe serviciul americancei, având două șanse de break la 3-3. Venus și-a adjudecat serviciul, a realizat break în game-ul următor și a câștigat partida, deși a comis nu mai puțin de 10 duble greșeli în acest meci Irinaa reușit patru ași, dar a avut și șase duble greșeli.

Din păcate a fost eliminată și Sorana Cîrstea (54 WTA), de asemenea după un meci extrem de disputat cu o adversară puternică, franțuzoaica Caroline Garcia (21). După ce a pierdut cu 2-6 primul set, românca a avut meritul unei reveniri frumoase în setul secund, în care Caroline a condus cu 5-2. S-a ajuns la tie-break, Sorana a condus cu 4-0 și 5-1 înainte de a-l câștiga cu 7-4. În setul decisiv, s-a mers cap la cap până la 4-4 când Garcia a făcut diferența.

La dublu, Monica Niculescu și cehoaica Barbora Krejcikova s-au calificat în optimile de finală, după 6-1, 6-3 cu americancele Christina McHale și Asia Muhammad. Niculescu și Krejcikovavor juca în optimi cu favoritele numărul trei, Lucie Safarova/Barbora Strycova (Cehia). Niculescu, jucătoare care s-a retras din calificările la simplu din cauza faptului că nu a ajuns la timp de la Washington, a jucat finala turneului Rogers Cup anul trecut, alături de Simona Halep, câștigată de rusoaicele Elena Vesnina/Ekaterina Makarova, cu 6-3, 7-6.

Revenind la simplu, Simona Halep și-a aflat prima adversară de la “Rogers Cup” și vestea poate s-o bucure, întrucât ea nu s-a simțit niciodată prea bine în compania croatei Mirjana Lucic-Baroni (31 WTA). Însă croata a fost învinsă în numai 65 de minute (scor, 5-7, 0-6) de către Magdalena Rybarikova (33 WTA), semifinalistă la Wimbledon.  Reamintim că sportiva din Slovacia este pe tabloul principal în Canada din postura de lucky loser. Ea a înlocuit-o pe americanca Madison Keys (17 WTA) care s-a retras din cauza unei accidentări. Halep și Rybarikova s-au întâlnit de trei ori până în prezent. Jucătoarea de pe locul 33 WTA conduce cu 2-1, dar ultima partidă dintre ele a fost în 2014.

 Alte rezultate din primul tur: Sloane Stephens (SUA) – Iulia Putințeva (Kazahstan) 6-7, 6-0, 6-4; Katerina Siniakova (Cehia) – Mariana Duque (Columbia) 4-6, 6-0, 6-4; Lucie Safarova (Cehia) – Françoise Abanda (Canada) 6-4, 6-4; Ashley Barty (SUA) – Océane Dodin (Franța) 5-0 ab; Catherine Bellis (SUA) – Julia Görges (Germania) 4-6, 6-3, 6-2; Elena Vesnina (Rusia) – Alison Riske (SUA) 6-3, 6-3.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.