Sport

S-au mulțumit cu bronzul

Ziarul de Vrancea
13 mai 2018 553 vizualizări

în turneul final al Ligii Campionilor, handbalistele de la CSM au fost învinse categoric de Györ, însă au câștigat finala mică cu Rostov-Don

Campioana en-titre a României la handbal feminin, CSM București, a ratat, sâmbătă, calificarea în finala Ligii Campionilor, după ce a fost învinsă în semifinalele Turneului Final Four de la Budapesta de deținătoarea trofeului, Györ ETO, scor 20-26 (10-12). Echipa română a avut o evoluție modestă. În repriza secundă CSM a reușit pentru prima oară să egaleze scorul (16-16) însă ratările bucureștencelor le-au pus din nou pe val pe jucătoarele maghiare: Pentru CSM au marcat Cristina Neagu, 6 goluri, Amanda Kurtovic 4, Oana Manea 4, Majda Mehmedovic 3, Isabelle Gullden 1, Iulia Curea 1 și Line Jørgensen 1. De la gazde s-au remarcat Cornelia Groot, 7 goluri, Stine Oftedal 5, Anita Görbicz 5 și Eduarda Amorim 4. În cealaltă semifinală, Vardar Skopje a învins cu 25-19 formația rusă Rostov-Don. Ieri, CSM a învins în finala mică cu 31-30 (19-14) și a obținut, ca și anul trecut, locul III în Final Four de la Budapesta. CSM a avut o primă  repriză excelentă în care a condus cu 6-7 goluri diferență, dar după pauză a apărut o sincopă în evoluția echipei pregătite de Per Johansson, care a primit cinci goluri consecutive și s-a văzut egalată. În final, CSM a refăcut un avantaj de trei goluri, iar în final a obținut victoria la o diferență minimă. Au marcat pentru CSM Line Jørgensen (7), Isabelle Gulden 6, Iulia Curea (5), Cristina Neagu (3), Aneta Udriștioiu (3), Gnonsiane Niombla (2), Majda Mehmedovic, Sabina Jacobsen, Marit Fråfjord, Oana Manea și Amanda Kurtovic, câte unul. Györ a câștigat competiția învingând în finală cu scorul de 27-26, după prelungiri, formația Vardar Skopje.În ultimele secunde ale prelungirilor, viitoarea jucătoare a CSM, Andrea Lekic, a ratat egalarea și trecerea la aruncări de departajare. În urma celor două partide susținute de CSM, Cristina Neagu a devenit golgeterul Ligii Campionilor, cu 110 reușite. Ea este urmată de Iveta Luzumova (Thüringer HC, 105) și Veronica Kristiansen (Midtjylland, 91). ”Este o medalie de bronz de consolare, personal sunt extrem de frustrată și dezamăgită că nu am câștigat semifinala, iar azi să luptăm pentru trofeu. Mă bucur pentru acest public minunat și pentru fetele care pleacă de la echipă. Nu cred că nu am fost o echipă cu Györ, cum s-a spus, dar din păcate, la noi, în România, din victorie se face nuntă și din înfrângere inmormânare. Am întâlnit o echipă din Györ foarte agresivă, care nu ne-a lăsat să ne facem jocul. Presiune și motivația azi nu au fost ca ieri și nici adversara. Titlul de golgeter este un rezultat al muncii mele de un an de zile și mă bucur pentru el”, a comentat Cristina Neagu, la DigiSport.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.