Sport

S-au încheiat grupele

Ziarul de Vrancea
23 iun 2021 587 vizualizări

Cristiano Ronaldo s-a desprins în clasamentul golgeterilor Euro2020 prin două lovituri de la 11 m * Germania a fost aproape de o eliminare rușinoasă

Germania a obținut o calificare chinuită în optimile de finală ale Euro-2020, după ce a remizat, la München, acasă, scor 2-2, cu Ungaria, în ultima etapă a Grupei F. Franța vine la București pentru optimi (meci cu Elveția), după ce a remizat, la Budapesta, tot 2-2, cu Portugalia, campioana en-titre, care se califică și ea, de pe locul 3 al grupei. Ungaria a fost eliminată în mod dramatic. Germania va juca însă un meci de foc în optimi, cu Anglia, la Londra, dar și Portugalia va avea o partidă grea, cu Belgia, la Sevilla.

*Franța – Portugalia 2-2 (1-1). Benzema ('45^2 – penalty, '46) / Cr.Ronaldo ('31, '60 – ambele din penalty). Meciul de la Budapesta a fost și o reeditare a finalei de acum cinci ani, în care Portugalia s-a impus cu 1-0, după prelungiri.Recordurile lui Cristiano Ronaldo și suspansul indus de evoluțiile din cealaltă semifinală au creat dramatismul unei partide fără prea multe realizări spectaculare. „Le Bleus” puteau deschide scorul în min. 16, când Pogba l-a lansat pe Mbappé, iar acesta a șutat din marginea careului, în situație de unu la unu cu portarul, dar Rui Patricio a respins.Portugalia, care este și deținătoarea trofeului în Liga Națiunilor, a primit penalty în min. 28, când, la o centrare în careu, portarul Lloris l-a lovit cu pumnul în cap pe Danilo, scăpând doar cu un cartonaș galben. Ronaldo a transformat lovitura de pedeapsă ('31).Echipa antrenată de Fernando Santos a controlat în continuare jocul, dar cele două echipe au intrat la cabine la egalitate, Karim Benzema egalând în finalul primei reprize (45Â2) dintr-un penalty acordat după un duel între Nelson Semedo și Mbappé, penalty care a stârnit numeroase discuții, chiar dacă a fost certificat de VAR. Pentru Benzema a fost primul gol marcat la națională din octombrie 2015.

Franța a început repriza secundă în forță, iar Benzema a înscris după doar 46 de secunde, dejucând pasul la ofsaid făcut de Ruben Dias, la pasa lui Pogba. Cristiano a obținut și lovitura de pedeapsă din care a egalat, centrarea sa fiind oprită cu mâna de fundașul Kundé ('60). Ronaldo a dus astfel recordul de goluri marcate la EURO la 14, el având cinci reușite la actuala ediție. Totodată, Ronaldo a egalat recordul de 109 goluri pentru o echipă națională, deținut de iranianul Ali Daei.Ronaldo a ajuns la 21 de goluri marcat la EURO și Cupa Mondială, un alt record. El are, de asemenea, 48 de goluri marcate în ultimele 45 de partide jucate de el la naționala Portugaliei. A mai existat o fază controversată, care putea aduce un penalty pentru echipa pregătită de Deschamps, în min. 90Â3, când Kingsley Coman a fost călcat de Bruno Fernandes pe linia careului, însă nu s-a dictat nimic, în ciuda verificărilor făcute de VAR.

*Germania – Ungaria 2-2 (0-1). Havertz ('66), Goretzka ('84) / Ad.Szalai ('11), Schäfer ('68). Ungaria a deschis scorul în minutul 11 împotriva cursului jocului, pe contraatac, prin Adam Szalai, cu o lovitură de cap, după o centrare de pe dreapta a lui Roland Sallai. Germania, care ar fi fost eliminată în cazul unui eșec, a presat în căutarea egalării, însă a fost greoaie, lipsită de inspirație și uneori de șansă, iar mulți jucători au prins o zi slabă. Havertz a trimis periculos în fața porții (min. 17), apoi gazdele au ratat două ocazii într-un singur minut, 21, prin Hummels (bară) și Ginter.Ungaria s-a apărat foarte bine, supraaglomerat, și aproape că nu a mai fost în pericol până în ultimul minut al primei reprize, când Havertz a avut o execuție neinspirată. Germania a egalat cu șansă în min. 66, prin Havertz, după o greșeală a portarului Gulacsi, însă imediat după reluarea jocului, Ungaria a trecut din nou în avantaj, Andras Schäfer profitând de o bâlbâială în apărarea Germaniei. Szalai, autorul primului gol, a pasat decisiv la această fază. Selecționerul Joachim Löw a făcut schimbări cu caracter ofensiv, iar Goretzka a egalat în min. 84, la o fază de atac prelungită.

Clasamentul final al grupei F: 1.Franța – 5 p; 2. Germania – 4 p; 3. Portugalia – 4 p; 4. Ungaria – 2 p.

Programul complet al optimilor (26-29 iunie)

Sâmbătă: Țara Galilor – Danemarca (ora 19:00, Amsterdam), Italia – Austria (22:00, Londra)

Duminică:Olanda – Cehia (19:00, Budapesta), Belgia – Portugalia (22:00, Sevilla)

Luni: Croația –Spania, 19:00, Copenhaga), Franța –Elveția (22:00, București)

Marți; Anglia – Germania (19:00, Londra), Suedia – Ucraina (22:00,Glasgow)

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.