Sport

S-au făcut cărțile pentru Nagoya

Ziarul de Vrancea
27 nov 2017 776 vizualizări

Americanul Nathan Chen și japoneza Satoko Miyahara au câștigat probele individuale de la “Skate America”, dar numai el s-a calificat în finala circuitului de patinaj artistic

Americanul Nathan Chen a câștigat proba masculină din cadrul concursului Skate America, etapă din circuitul Grand Prix-urilor de patinaj artistic, sâmbătă seară la Lake Placid (SUA).  În ciuda unui program liber mai slab, marcat de o căzătură și mai multe sărituri slab executate, Chen, câștigător al programului scurt de vineri, și-a păstrat un suficient avans în fața adversarilor săi obținând un scor final de 275,88 puncte. Chen s-a impus în fața compatriotului și partenerului său de antrenament Adam Rippon (266,45 p) și a rusului Serghei Voronov (257,49 p).  Grație victoriei de la Lake Placid, prima pentru el într-un Grand Prix, Chen (18 ani) s-a calificat în finala Grand Prix de la Nagoya (Japonia), care va avea loc peste două săptămâni, la fel ca și Rippon și Voronov.  Proba de perechi a fost câștigată de germanii Aljona Savchenko și Bruno Massot, cu un total de 223,13 puncte. Pe locul II s-au clasat chinezii Yu Xiaoyu și Zhang Hao (219,20 p), iar locul III a fost ocupat de perechea canadiană Meagan Duhamel/Eric Radford (215,68 p). În proba de dans, victoria a revenit cuplului american Maia Shibutani/Alex Shibutani, cu 79,18 pct. Locul II a fost ocupat de italienii Anna Cappellini și Luca Lanotte, cu 72,70 p, iar pe poziția a treia au terminat rușii Viktoria Sinițina/Nikita Kațalapov, cu 68,72 p.

Proba feminină a fost câștigată de japoneza Satoko Miyahara (19 ani). Cu un total de 214,03 puncte, Miyahara, vicecampioană mondială în 2015, a devansat-o pe compatrioata sa Kaori Sakamoto, clasată pe locul secund cu 210,59 puncte, în timp ce poziția a treia a fost ocupată de americanca Bradie Tennell, cu 204,10 puncte.  Reprezentanta “Țării Soarelui Răsare" a patinat în programul liber pe muzica din "Madame Butterfly" de Puccini,  obținând 71,08 puncte, Laureata ediției trecute a Skate America, americanca Ashley Wagner, medaliată cu argint la Mondialele din 2016, nu a putut termina programul liber din cauza unei accidentări. Ea a ratat a doua jumătate a sezonului din cauza unei fracturi de stres la șoldul stâng. Skate America a fost ultima dintre cele șase etape ale circuitului mondial de patinaj artistic, în acest moment fiind cunoscuți toți patinatorii calificați pentru Finala Marelui Premiu ISU, care va avea loc între 7 și 9 decembrie la Nagoya (Japonia). Cei mai buni șase patinatori la fiecare disciplină vor lua parte la această finală, la care Satoko Miyahara, aflată pe locul VII în clasamentul Marelui Premiu, va fi prima rezervă.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.