Sport

S-au decis pentru Contra

Ziarul de Vrancea
16 sep 2017 651 vizualizări

Tehnicianul de la Dinamo va fi noul selecționer al naționalei și își va începe activitatea vinerea viitoare după validrea de către Comitetul Executiv al FRF

Federația Română de Fotbal a ajuns la o înțelegere de principiu cu Cosmin Contra în privința preluării postului de selecționer al naționalei României, anunță site-ul FRF. Numirea în funcție a unui nou selecționer și detaliile contractului ce urmează a fi încheiat vor fi prezentate Comitetului Executiv și supuse aprobării acestuia.  Noul antrenor al tricolorilor îi va urma în funcție germanului Christoph Daum. Contra pregătește echipa Dinamo din 17 februarie. El a mai antrenat în carieră Poli Timișoara (septembrie 2010-februarie 2011), Fuenlabrada (august 2012-octombrie 2012), Petrolul Ploiești (octombrie 2012-martie 2014), Getafe (martie 2014-ianuarie 2015), Guangzhou R&F (ianuarie 2015-iulie 2015) și Alcorcon (iunie 2016-octombrie 2016). Ca tehnician, el are două trofee în palmares, Cupa României cu Petrolul Ploiești, în 2013, și Cupa Ligii cu Dinamo, în 2017.

Directorul tehnic al Federației Române de Fotbal (FRF), Mihai Stoichiță, a declarat că noul selecționer Cosmin Contra își va începe activitatea vineri, după ce numirea sa va fi validată de Comitetul Executiv. "Obiectivul lui nu pot să îl spun, o să vi-l comunice antrenorul la momentul respectiv", a declarat Stoichiță. După ratarea calificării la Cupa Mondială din 2018, Federația Română de Fotbal (FRF) a anunțat, joi, că președintele forului, Răzvan Burleanu și selecționerul Christoph Daum au convenit încetarea colaborării, înaintea ultimelor două partide ale echipei României din preliminariile CM. Acordul urmează să fie validat de Comitetul Executiv al FRF.

În privința succesiunii lui Contra la Dinamo, directorul general al clubului, Adrian Mutu a spus  că el și ceilalți conducători ai clubului vor discuta de luni pentru a alege cel mai potrivit antrenor. Claudiu Niculescu de la FC Voluntari și Vasile Miriuță de la Concordia Chiajna sunt în vederile conducătorilor FC Dinamo, care au și variante din afara țării. Mutu a mai spus că antrenamentele următoare ale echipei Dinamo vor fi conduse de secundul lui Contra, Ionel Gane, și de preparatorul fizic Javi Reyes.

Lobonț, în lista lungă a stranierilor

Federația Română de Fotbal (FRF) a anunțat, ieri lista convocărilor preliminare pentru meciurile cu Kazahstan și Danemarca, din preliminariile Cupei Mondiale, În lotul de 24 de jucători care evoluează la cluburi din afara țării fiind inclus și portarul Bogdan Lobonț, în vârstă de 39 de ani. Convocarea jucătorilor s-a realizat sub coordonarea directorului tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, iar lista este doar preliminară. Lotul final, care va include și numele jucătorilor din campionatul intern convocați, va fi anunțat ulterior de către noul staf al echipei naționale. Jucătorii care au primit convocarea sunt următorii: Tătărușanu, Pantilimon, Lung, Lobonț (portari), Săpunaru, Moți, Chiricheș, Găman, Grigore, Latovlevici, Papp, Toșca (fundași), Marin, Bicfalvi, Stanciu, Chipciu, Torje, Maxim, Stoian, Cr. Tănase (mijlocași), Andone, Keșeru, Stancu, Grozav (atacanți).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.