Sport

S-a văzut Parisul de la Cluj

Ziarul de Vrancea
25 mar 2018 657 vizualizări

Succesul la limită al handbalistelor tricolore în fața Rusiei le conferă mari șanse de calificare la turneul final european din Franța

Victoria echipei României asupra Rusiei în preliminariile Campionetului European de handbal feminin 2018 a creat o stare de euforie în rândurile oficialilor și suporterilor echipei tricolore, care este aproape sigur calificată la turneul final, programat în Franța, între 29 noiembrie  și 16 decembrie 2018. Într-adevăr, chiar dacă victoria rusoaicelor de la Togliatti a fost superioară dimensional succesul româncelor de la Cluj, este greu de crezut că tricolorele vor rata nu numai calificarea, ci și primul loc în grupă, care asigură statulul de cap de serie la turneul final. Văzută la început ca o luptă pentru supremație româno-rusă  grupa s-a complicat nițel prin victoria Austriei asupra Rusiei, cu 27-25. Dacă ar repeta figura și în fața României, austriecele ar încheia la egalitate cu marile favorite și primele două locuri ale grupei ar fi stabilite de golaverajele directe. Însă o victorie sau un rezultat de egalitate al tricolorelor lui Ambros Martin în Austria ar însemna calificarea de pe locul I, mai ales că este greu de crezut că trupa lui Herbert Müller ar putea realiza vreo minune pe tărâm rusesc. Mai trebuie precizat aici că și una dintre cele șapte echipe clasate pe locul III în grupe poate accede în turneul final, iar echipa din grupa noastră are foarte mari șanse de a fi aceea. Firește că nu dorim o asemenea eventualitate pentru echipa României, care mai are de jucat în Austria pe 31 mai și acasă cu Portugalia (0 puncte) pe 3 iunie., ”Sunt mândru de echipă, de public, de organizarea evenimentului și cred că toate reprezintă în această seară un superlativ pentru sportul românesc. Chiar am primit o informare din partea observatorului EHF, care a spus că va face un raport suplimentar privind condițiile excelente de organizare, începând cu primul pas după sosirea cu avionul și până la finalul partidei. Eu sper ca fetele să rămână concentrate și la ultimele două meciuri, ar fi frumos să încheiem pe primul loc în grupă. Dar, acum ne bucurăm cu toții, le mulțumim, iar de mâine ne întoarcem la treabă”, a declarat Alexandru Dedu, președintele FRF, pentru News.ro. La ultima ediție a Campionatului European, în 2016, România s-a clasat pe locul V, titlul continental revenind Norvegiei.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.