Sport

S-a spart monopolul!

Ziarul de Vrancea
24 sep 2018 634 vizualizări

Premiul FIFA The Best pentru cel mai bun fotbalist al anului nu a fost câștigat nici de Messi, nici de Cristiano Ronaldo, ci de croatul Luka Modric

Croatul Luka Modric (Real Madrid) a primit, luni seară, la gala FIFA The Best, de la Londra, premiul pentru cel mai bun fotbalist, detronându-l pe Cristiano Ronaldo, câștigătorul din 2016 și 2017. Trofeul i-a fost înmânat lui Modric de președintele FIFA, Gianni Infantino. Mai erau nominalizați pentru acest premiu Cristiano Ronaldo (Portugalia/în prezent Juventus, anterior Real Madrid) și Mohamed Salah (Egipt/Liverpool).  Luka Modric a fost căpitanul echipei Croației la Cupa Mondială din Rusia, la care croații s-au clasat pe locul doi. Modrici a fost desemnat cel mai bun jucător al CM. De asemenea, el a câștigat cu Real Madrid Cupa Mondială a Cluburilor și Liga Campionilor.

Modric a declarat pentru presa spaniolă că este foarte mândru de acest trofeu. “Este ceva minunat. Acest premiu este pentru voi toți: sunteți mereu alături de mine și parte a carierei mele. Este mai greu să vorbesc în public decât să execut un penalty. Îmi tremură mai mult picioarele aici decât pe teren. Nu aveam pregătit un discurs. Aveam câteva idei în cap și le-am spus. Sper că v-a plăcut”, a spus Modric, care a mărturisit că i-ar plăcea săîși încheie cariera la Real Madrid. Pe scenă la gala FIFA, după primirea premiului The Best, Luka Modric i-a felicitat pe ceilalți doi nominalizați și le-a dedicat trofeul colaboratorilor săi, el vorbind și despre idolul său, Zvonimir Boban, aflat în sală, care l-a ascultat extrem de emoționat. Celelalte distincții oferite la gala de la Londra:

* cea mai bună jucătoare: Marta (Brazilia / Orlando Pride).

* cel mai frumos gol (premiul Puskas): Mohamed Salah (Egipt / FC Liverpool).

* cel mai bun antrenor din fotbalul masculin: Didier Deschamps (naționala Franței)

* cel mai bun portar: Thibaut Courtois (Belgia / Chelsea)

* cel mai bun antrenor din fotbalul feminin: Reynald Pedros (Olympique Lyon).

* premiul fair-play: Lennart Thy (VVV-Venlo, Olanda): a lipsit la un meci al echipei sale deoarece a donat celule stem pentru o persoană bolnavă de leucemie

* premiul fanilor: suporterii naționalei din Peru

* echipa FIFA/FIFProWorld XI: De Gea (Spania/Manchester United) - Dani Alves (Brazilia/Paris Saint-Germain), Varane (Franța/Real Madrid), Ramos (Spania/Real Madrid), Marcelo (Brazilia/Real Madrid) - Modric (Croația/Real Madrid), Kanté (Franța/Chelsea) - Hazard (Belgia, Chelsea), Messi (Argentina/FC Barcelona), Mbappé (Franța/PSG) - Cristiano Ronaldo (Portugalia/Juventus/Real Madrid).

Cum au votat românii

FIFA a prezentat, după acordarea premiilor, lista completă a voturilor. Căpitanii naționalelor, selecționerii și reprezentanții mass-media au ales la fiecare categorie câte trei persoane, acordându-le cinci puncte, trei puncte și un punct. Iată cum au votat românii la categoriile jucător/antrenor.

Cosmin Contra (selecționerul României): Griezmann (5), Messi(3), Ronaldo (1) / Diego Simeone (5), Zinédine Zidane (3),Jürgen Klopp (1).

Cristian Săpunaru (căpitan):  Ronaldo (5), Hazard (3), Mbappé (1) / Zidane (5), Deschamps (3), Pep Guardiola (1).

Mircea Lucescu (selecționerul Turciei): Modric (5), Griezmann (3), Salah (1) / Guardiola (5), Massimiliano Allegri (3), Ernesto Valverde (1).

Premiile Marca “The Worst”

După ce s-a încheiat gala FIFA "The Best", spaniolii de la Marca au acordat premiile "The Worst", dedicate celor mai slabe performanțe din sezonul trecut.

Gruparea Hapoel Beer Sheva a primit distincția pentru cea mai mare gafă care a condus la un gol. Faza respectivă a avut loc pe Arena Națională, la meciul dintre FCSB și Beer Sheva, din grupele Ligii Europa. Trei fundași, alături de portarul Goresh, s-au autoinvitat pentru a juca balonul aflat în suprafața de pedeapsă, iar Florinel Coman a profitat și a împins balonul în plasă pentru 1-0.

"Premiații" galei "The Worst" au fost: Loris Karius (cel mai slab portar), Victor Lindelöf (cel mai slab fundaș), Wesley Sneijder (cel mai slab mijlocaș) și Alexis Sanchez (cel mai slab atacant). A fost alcătuită și cea mai slabă echipă a sezonului trecut: Karius - Lindelöf, Bonucci, Howedes - Ganso, Bakayoko, Sneijder, Özil - Alexis Sanchez - Vietto, Iheanacho.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.