Sport

S-a spart gheața

Ziarul de Vrancea
21 feb 2020 874 vizualizări

Dominată clar în repriza a doua, echipa de rugby a României a învins cu 24-7 Spania și a obținut prima victorie în REC

Reprezentativa de rugby a României a învins, sâmbătă, la Botoșani, cu scorul de 24-7, selecționata Spaniei, într-un meci din Rugby Europe Championship. În ciuda scorului, meciul nu a fost dominat de tricolori, care au fost supuși unei presiuni extraordinare în special în partea secundă, însă „cheia” succesului a fost apărarea foarte bună a „stejarilor” și fructificarea ocaziilor avute. Florin Vlaicu a stabilit scorul pauzei, 6-0, prin concretizarea a două lovituri de pedeapsă, în minutele 5 și 33, el având și o ratare în minutul 31. Tot Vlaicu a pus alte trei puncte pe tabelă dintr-un procedeu asemănător în partea a doua a jocului, în minutul 50, pentru ca în minutul 53 Ionel Melinte să izbutească primul eseu al românilor, transformat de Vlaicu. Au urmat apoi aproape 25 de minute în care oaspeții au atacat în valuri, presând permanent dar fără a reuși să desfacă defensiva tricolorilor. Mai mult, cei care au înscris au fost tot „stejarii” care în minutul 76 au beneficiat de o lovitură de penalitate, transformată în puncte de Florin Vlaicu. În primul minut suplimentar de joc, spaniolii au izbutit un eseu, prin Richard Stewart, transformat de Brad Linklater, însă tabela a fost închisă prin eseul lui Melinte, din minutul 84, netransformat.România a obținut astfel primul succes din actuala campanie din REC, după ce a pierdut primele două confruntări, 13-41 cu Georgia, la Tbilisi, și 11-22 cu Portugalia, la Caldas da Rainha, și așteaptă acum partida cu Rusia, de la Krasnodar, programată pe 7 martie. Echipa României: Savin, Căpățînă. Pungea – van Heerden, Motoc – Macovei, Ser, Chirică – Surugiu, Plai – Onuțu, Vlaicu, Fercu, Simionescu – Melinte (Pristaviță. Cojocaru, Popârlan, Ion, Bratu, Popa, Maliepu, Burtilă).

Celelalte rezultate ale etapei: Georgia – Belgia 78-6; Rusia – Portugalia 19-18.Clasament: 1.Georgia – 14 p; 2. Portugalia – 9 p; 3.Belgia – 6 p; 4. Spania – 5 p; 5.România – 4 p; 6.Rusia – 4 p. Naționala de rugby a Franței a învins sâmbătă seara cu scorul de 27-23 (17-8) reprezentativa Țării Galilor, pe Principality Stadium din Cardiff, luându-și astfel revanșa după ce galezii câștigaseră partida disputată în cadrul Cupei Mondiale din Japonia, în sferturi, când au avut 20-19. Tot sâmbătă, Scoția a trecut cu 17-0 de Italia, pe Stadio Olimpico din Roma. Ieri, la Londra, Anglia a învins Irlanda cu 24-12 (17-0). Clasament după trei etape: 1.Franța – 13 p; 2.Anglia – 9 p; 3.Irlanda – 9 p; 4. Țara Galilor – 6 p; 5.Scoția – 6 p; 6. Italia – 0 p.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.