Sport

S-a întors regina gimnasticii

Ziarul de Vrancea
29 oct 2018 727 vizualizări

La prima ieșire de după Jocurile Olimpice, gimnasta americană Simone Biles are șanse mari să câștige șase medalii de aur din șase la Campionatele Mondiale din Qatar

Americanca Simone Biles s-a calificat în șase finale ale Campionatelor Mondiale de gimnastică artistică de la Doha (Qatar), după concursul de calificare desfășurat duminică, obținând cele mai mari note la sol, sărituri și bârnă, precum și cel mai bun punctaj la individual compus. La prima ei mare competiție după JO 2016, unde a câștigat patru medalii de aur și una de bronz, Biles a făcut o demonstrație de forță, dominând autoritar calificările de la Doha.

La individual compus, Biles, triplă campioană mondială în 2013, 2014 și 2015, a reușit cel mai mare punctaj cu 60,965, concurs în care românca Denisa Golgotă a prins de asemenea finala, după ce s-a clasat pe 19 în calificări, cu 52,765 puncte. Biles, 21 ani, a contribuit din plin și la calificarea SUA în finala pe echipe cu un total de 174,429 puncte, la mare distanță de Rusia (165,497) și de China (165,196).


În calificările pe aparate, Biles a obținut cele mai mari note la sol (15,333), sărituri (15,666) și la bârnă (14,800). Chiar și la paralele, un aparat unde nu excela, americanca s-a clasat a doua (14,866), devansată doar de belgianca Nina Derwael (15,066), dubla campioană europeană. (AGERPRES)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.