Sport

S-a întors Budescu

Ziarul de Vrancea
22 sep 2019 861 vizualizări

*”Sărmăluță” a întors soarta meciului Astra – Dinamo, dar a fost eliminat în final *față de runda anterioară, etapa a X-a a Ligii I a avut parte de goluri multe și surprize

* Gaz Metan Mediaș- Universitatea Craiova 2-3 (1-2). Cardoso ('41), Roșu ('89) /Nițu ('6), Vătăjelu ('42), Cicâldău ('57). Prima victorie a Craiovei în mandatul lui Victor Pițurcă. Interesant este faptul că tehnicianul echipei din Bănie, care s-a manifestat împotriva regulii U21, a admirat golul deschizător de pârtie al Universității al tânărului Luis Nițu. Dar „Piți” nu s-a dezis: l-a schimbat înainte de pauză pe Nițu.În rest, o victorie meritată a „juveților”, într-un meci peste media de spectaculozitate a Ligii I.

* FC Voluntari – Academica Clinceni 1-2 (0-1). Țîră ('77) / Deretti ('33), Dobrescu ('49). Cu un lot destul de bun (ultimul venit, fundașul Constantin Nica, a fost unul dintre cele mai bănoase transferuri realizate de Dinamo) și cu un tehnician respectat la noi, Cristiano Bergodi, formația ilfoveană se depărtează vizibil la coada plutonului. Echipa din Clinceni a sancționat de două ori haosul din apărarea gazdelor și meciul s-a jucat. În minutul 90^3, de la FC Voluntari a fost eliminat Laidouni, după ce a primit al doilea cartonaș galben.

*Sepsi Sfântu Gheorghe-FC Hermannstadt 3-0 (2-0). Vașvari ('31 – penalty), Cârnat ('33), Gal ('57). Echilibru a fost până în min. 31, ba chiar se putea vorbi de o ușoară dominare sibiană până la penaltiul transformat de Vașvari. Apoi, tânărul Cârnat, omul meciului, a sancționat apărarea de Cupa Cartierelor a lui Enache. Și culmea amatorismului a fost imensa gafă a portarului Rodriguez care i-a pasat perfect slovacului Gal.

* Astra Giurgiu – Dinamo București 3-2 (0-1). Budescu ('49, '66), Crepulja ('80) / Popescu ('18), Moldoveanu ('74). Nu s-a refăcut încă la Giurgiu cuplul Budescu – Alibec, dar „Sărmăluță” s-a întors și s-a simțit. Budescu a întors scorul de pe tabelă, după ce Dinamo părea să conducă ostilitățile. Antrenorul oaspeților, Dusan Uhrin, a făcut o schimbare inspirată, Robert Moldoveanu a egalat, dar Astra a obținut victoria. În timpul adițional, eroul partidei, a obținut al doilea cartonaș galben pe care l-a căutat, parcă, cu lumânarea. Nu-i nimic, îl va ispăși în meciul de Cupă! Budescu dixit!

* FC Botoșani – Chindia Târgoviște 0-3 (0-2). Dumiter ('33), Mihai ('45Â2- penalty), Voduț ('73). Criza de la Botoșani continuă, iar Chindia lui Viorel Moldovan profită de apărarea șvaițer a lui Croitoru. Tânărul Andrei Dumiter, format la Ripensia Timișoara și trecut și pe la Hermannstadt, a înscris primul gol și a contribuit esențial la al treilea, la care, după o cursă impresionantă, l-a servit „pe tavă” pe Voduț. În min. 86, a fost eliminat dâmbovițeanul Benga, pentru un fault dur și inutil, asupra lui Ongenda.

Aseară s-a mai jucat partida FCSB – CFR Cluj. Ultimul meci al etapei, Politehnica Iași – FC Viitorul se dispută astăzi, de la ora 20:30.

Etapa viitoare (27-30 septembrie): Dinamo – FC Voluntari (vineri); FC Hermannstadt – FC Botoșani, Chindia Târgoviște - Astra Giurgiu (sâmbătă); Academica Clinceni – FCSB, CFR Cluj – Gaz Metan Mediaș (duminică), Politehnica Iași – Sepsi Sfântu Gheorghe, Universitatea Craiova – FC Viitorul (luni).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.