Sport

S-a încurcat și Halep

Ziarul de Vrancea
8 iul 2018 615 vizualizări

Seria surprizelor de la Wimbledon a continuat cu eliminarea liderului mondial * Simona a făcut un meci slab în fața unei jucătoare atipice și îndârjite * mai avem românce în probele de dublu

Sâmbătă, o mare dezamăgire ne-a fost adusă de Simona Halep, cea care împreună cu jucătoarea cehă Karolina Pliskova rămăseseră singurele trei sportive dintre primele zece favorite care nu au părăsit turneul de la Wimbledon. Cu o evoluție mult sub nivelul cu care ne obișnuise în ultima vreme, Simona a fost învinsă cu 6-3, 4-6, 5-7 de către taiwaneza Hsieh Su Wei, într-o manieră care ne-a amintit de finala pierdută anul trecut la Roland Garros în fața Jelenei Ostapenko. Simona Halep a condus cu 5-2 în decisiv și a avut o minge de meci la 5-4 pe serviciul adversarei. Ea a făcut un meci cenușiu pe Terenul 1 de la Wimbledon dar putea trece în faza următoare, fără un foarte mare efort, dacă ar fi concretizat avantajele avute. Halep a evoluat oscilant, a început fără agresivitate și fără inițiativă, intrând într-un joc de uzură ce a costat-o calificarea. Serviciul ei a fost slab, iar loviturile în lung de linie nu au nimerit terenul advers și s-a văzut învinsă fără aceste arme importante ce nu au funcționat.

Hsieh a arătat  un joc tehnic, greu de contracarat dacă are precizie. Ea dă cu două mâini atât reverul, cât și lovitura de dreapta, lovește rapid, cu putere, mascând foarte bine direcția în care va trimite mingea. Lovitura scurtă și venirile la fileu sunt alte puncte forte din jocul ei. La început, Halep a jucat cu precauție, fără prea multă agresivitate. A preferat mingile mai înalte și mai lungi, celor puternice, nu a căutat să lovească decisiv, așteptâng greșeala rivalei. Iar Hsieh a făcut și spectacolul, puțin cât a fost în meciul de sâmbătă, cu scurtele și venirile la fileu, dar și punctele Simonei. Halep nu a riscat, trăind din cadourile adversarei, iar când a făcut-o, a greșit și ea mult.

În primele cinci game-uri, niciuna dintre cele două jucătoare nu și-a fructificat serviciul. Halep a servit rău, însă ea a fost prima care a rupt seria break/rebreak, la 3-2. La 2-4, Hsieh și-a fructificat și ea serviciul, apoi Halep, înțelegând că e riscant să tot aștepte erorile din partea cealaltă a fileului, a început să evolueze mai apropae de cum a făcut-o în ultima perioadă, cu responsabilitate și cu agresivitate. Au urmat două game-uri câștigate de ea și setul, cu 6-3, după 41 de minute. Simona nu a continuat jocul bun din finalul primul set la începutul celui de-al doilea, în timp ce sportiva din Taiwan și-a diminuat numărul greșelilor neforțate. Jocul ei a crescut constant, în timp ce evoluția Simonei Halep a continuat să oscileze. Astfel, Hsieh a obținut break-ul la 1-1 și s-a desprins apoi la 3-1. Halep a revenit totuși și a trecut ea la conducere, cu 4-3, dar fără să joace convingător. Taiwaneza a avut spintul final și a luat setul, cu 6-4, după un break la 4-4 și după o oră și 18 minute de la start. Setul decisiv a fost dramatic, epuizant, cu schimburi de mingi și jocuri lungi. Halep a reușit break-ul în game-ul al doilea, conducând cu 2-0, Hsieh a răspuns cu rebreak, urmat imediat de un joc câștigat de liderul WTA pe serviciul advers. Halep a condus cu 5-2, apoi a servit pentru meci la 5-3, dar Hsieh a făcut break. Românca a avut minge de meci în ghemul următor, pe serviciul lui Hsieh, dar taiwaneza a anulat-o și, încărcată cu încredere și răbdare, a dus la capăt o serie de cinci jocuri  câștigate la rând, punând capăt meciului, cu 7-5, după două ore și 20 de minute de joc, nu înainte de a salva trei mingi de break (între care un 15-40), la scorul de 6-5.

După eliminarea Simonei Halep, România mai există în turneele senioarelor de la Wimbledon prin echipele de dublu. Astfel, perechea Irina Begu/Mihaela Buzărnescu a eliminat, sâmbătă, echipa Ana Bogdan/Kaitlyn Christian (România/SUA), scor  6-2, 6-2, într-o oră și trei minute. În runda următoare, cele două românce vor juca împotriva perechii Andreja Klepac/Maria José Martinez (Slovenia/Spania), cap de serie numărul 4. Klepac și Martinez le-au avut ca adversare în primul tur pe Irina Bara și Alizé Cornet, scor 7-5, 6-7, 6-3.Mihaela s-a calificat în turul II și la dublu mixt, împreună cu partenerul ei, polonezul Marcin Matkowski. Cei doi au învins perechea Alicja Rosolska/Divij Sharan (Polonia/India), scor 6-3, 7-5, într-o oră și opt minute. În turul II, Mihaela și Marcin, vor întâlni cuplul Heather Watson/Henri Kontinen (Marea Britanie/Finlanda), cap de serie numărul 16. În turul secund la dublu mixt se mai află o româncă, Raluca Olaru. Ea și francezul Fabrice Martibn au obținut calificarea vineri. Ei vor juca în faza următoare cu perechea Chang Hao Ching / Nikola Mektic (Taiwan/ Croația).

Conform tradiției, în duminica dintre cele două săptămâni ale turneului nu se dispută meciuri la Wimbledon. Astăzi, turneul se reia, iar printre participanți se vor număra și româncele  Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu și Raluca Olaru, la dublu feminin și mixt. (MEDIAFAX)

Tabloul cu rezultate

Eliminarea Simonei Halep de către Hsieh Su Wei nu a fost singura surpriză de sâmbătă înregistrată la Wimbledon. Trebuie menționate eliminările australiencei Ashleigh Barty și a estonei Anett Kontaveit în turul III. În turneul masculin, cel mai neașteptat rezultat a fost înfrângerea germanului Alexander Zverev (3 ATP) în fața letonului Ernests Gulbis (138 ATP)

Simplu feminin, turul III: Daria Kasatkina (Rusia) – Ashleigh Barty (Australia) 7-5, 6-3; Alison van Uytvanck (Belgia) – Anett Kontaveit (Estonia); Hsieh Su Wei (Taiwan) – Simona Halep (România) 3-6, 6-4, 7-5; Jelena Ostapenko (Letonia) – Valeria Diatcenko (Rusia) 6-0, 6-4; Belinda Bencic (Elveția) – Carla Suarez (Spania) 6-1, 7-6; Dominika Cibulkova (Slovacia) – Elise Mertens (Belgia) 6-2, 6-2; Aliaksandra Sasnovici (Belarus) – Daria Gavrilova (Australia) 6-3,6-1; Angelique Kerber (Germania) – Naomi Osaka (Japonia) 6-2, 6-4. Programul optimilor: Hsieh Su Wei – Dominika Cibulkova; Jelena Ostapenko – Aliaksandra Sasnovici; Alison van Uytvanck – Daria Kasatkina; Angelique Kerber – Belinda Bencic; Karolina Pliskova (Cehia) – Kiki Bertens(Olanda); Julia Goerges (Germania) – Donna Vekic (Croația); Serena Williams (SUA) – Evghenia Rodina (Rusia); Camila Giorgi (Italia) – Ekaterina Makarova (Rusia).

Simplu masculin, turul III: Juan Martin del Potro (Argentina) – Benoît Paire (Franța) 6-4, 7-6, 6-3; Gilles Simon (Franța) – Matthew Ebden (Marea Britanie) 6-1, 6-7, 6-3, 7-6; Milos Raonic (Canada) – Dennis Novak (Austria) 7-6, 4-6, 7-5, 6-2; Rafael Nadal (Spania) – Alex de Minaur (SUA) 6-1, 6-2, 6-4; Jan Vesely (Cehia) – Fabio Fognini (Italia) 7-6, 3-6, 6-3, 6-2; Ernests Gulbis (Letonia) – Alexander Zverev (Germania) 7-6, 4-6, 5-7, 6-3, 6-0; Karen Hacianov (Rusia) – Frances Tiafoe (SUA) 4-6, 4-6, 7-6, 6-2, 6-1; Novak Djokovic (Serbia) – Kyle Edmund (Marea Britanie) 4-6, 6-3, 6-2, 6-1; Kei Nishikori (Japonia) – Nick Kyrgios (Australia) 6-1, 7-6, 6-4. Programul optimilor: Roger Federer (Elveția) – Adrian Mannarino (Franța); Gaël Monfils (Franța) – Kevin Anderson (Africa de Sud); Mackenzie McDonald (SUA) – Milos Raonic (Canada); John Isner (SUA) – Stephanos Tsitsipas (Grecia); Karen Hacianov (Novak Djokovic); Kei Nishikori – Ernests Gulbis; Juan Martin del Potro – Gilles Simon; Jiri Vesely – Rafael Nadal.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.