Sport

S-a făcut dreptate pentru Alizé Cornet

Ziarul de Vrancea
30 aug 2018 742 vizualizări

Jucătoarea franceză a primit avertisment din partea arbitrului pentru că și-a schimbat tricoul pe teren, dar Federația Americană și-a cerut scuze

Federația Americană de Tenis (USTA), organizatoarea US Open, și-a cerut scuze după ce Alizé Cornet a primit avertisment pentru comportament nesportiv deoarece și-a scos tricolul pe teren, precizând că jucătoarea franceză nu va fi sancționată pentru gestul ei. Marți, în timpul meciului din turul I cu suedeza Johanna Larsson, Cornet și-a dat seama că a îmbrăcat pe dos tricoul. Ea a mers în spatele terenului și și-a dat tricoul jos, îmbrăcându-l apoi cum trebuie. Deși jucătoarea clasată pe locul 31 WTA purta sub tricou o bustieră sport, arbitrul de scaun Christian Rask a sancționat-o cu avertisment pentru comportament nesportiv.  Decizia arbiturlui a generat un mare scandal, mai multe jucătoare și foste jucătoare criticându-l pe oficial pentru decizia luată. Conducătorii WTA și organizatorii US Open au fost și ei acuzați de sexim pentru că tenismenii au voie să se schimbe pe teren. USTA a reacționat și a precizat faptul că "regretă" avertismentul primit de Cornet. Vorbind pe marginea acestui subiect, Cornet a declarat că jucătoarele din circuit erau gata de revoluție dacă ea va fi sancționată. "Toată lumea s-a temut că aș putea fi amendată. și mie mi-a fost teamă. Ele mi-au spus că dacă o să fiu amendată, mergem toate la WTA și facem o revoluție. Le-am spus să se calmeze. Ne informăm înainte și vedem apoi dacă facem o revoluție sau nu. Cred că este foarte corect din partea lor să-mi ceară iertare. Cred că arbiturl de scaun a fost depășit de situație", a declarat jucătoarea de 28 de ani. Ea s-a referit și la alt scandal care a atras atenția în tenis, în ultimele zile, cel legat de combinezonul de tip "catsuit" purtat de Serena Williams la Roland Garros."Bernard Giudicelli trăiește în alte vremuri. Ceea ce a spus de costumul Serenei a fost de 10.000 de ori mai rău decât ceea ce mi s-a întâmplat mie pe teren, marți, pentru că el este președintele federației franceze și nu trebuie să spună așa ceva. Astfel de comentarii mă șochează", a spus Cornet.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.