Sport

S-a dat planeta peste cap

Ziarul de Vrancea
3 iul 2021 589 vizualizări

Australianul Ben O’Connor a câștigat en solitaire etapa a IX-a din Turul Franței, iar Pogacar poartă tricoul galben *Roglic și van der Poel au abandonat

Australianul Ben O’Connor (AG2R Citroen Team) a câștigat etapa a noua a Turului Franței, ultima desfășurată în Alpi , pe distanța de 144,9 kilometri, între Cluses și Tignes.Pe o vreme urâtă și ploioasă s-a desfășurat o etapă admirabilă, la capătul căreia australianul de 25 de ani a reușit o victorie clară en-solitaire, în timp ce liderul clasamentului general, slovenul Tadej Pogacar și-a păstrat tricoul galben cu un avans încă linișitor. Trei rutieri s-au distanțat dintr-o evadare masivă, O'Connor și columbienii Nairo Quintana (Arkea) și Sergio Higuita (Education Nipro). Deși din echipe diferite, cei doi sud-americani au colaborat pentru a-l elimina pe neofitul „Aussie” însă, până l-a urmă tocmai pe ei i-au lăsat puterile, lăsându-l pe Ben să se descurce singur. Și s-a descurcat de minune. Pogacar a făcut o cursă liniștită, parcă nevrând să se omoare pe astfel de vreme bicisnică, dar a fost zgândărit de un atac al celor de la Ineos, cu Castroviejo și Thomas la trenă și a pornit furibund. Pe locurile cu bonificații au sosit doi italieni, Mattia Cattaneo (Deceuninck) și Sonny Colbrelli (Bahrain).

Cu o zi înainte, Pogacar preluase conducerea în clasamentul general după o etapă câștigată de belgianul Dylan Theuns (Bahrain) având 1:48 ecart față de belgianul Wout van Aert. Acum, Pogacar are un avans de 2:01 față de O'Connor și 5:18 față de columbianul Rigoberto Uran (Education Nipro). De asemenea, a abandonat și olandezul Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix), fostul lider al competiției, motivând că vrea să se concentreze asupra participării la Jocurile Olimpice în proba de ciclocros.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.