Sport

S-a aprins noul „fulger”?

Ziarul de Vrancea
28 sep 2019 945 vizualizări

*Christian Coleman a devenit noul campion mondial la 100 m cu un timp de 9,76 s *calificat cu al patrulea timp, discobolul român Alin Firfirică va susține finala astăzi de la ora 21:15

Sportivul român Alin Firfirică s-a calificat, sâmbătă, în finala probei de aruncare a discului la Campionatele Mondiale de atletism de la Doha cu 65,08 m, al patrulea rezultat al calificărilor. Alin a concurat în grupa A și s-a instalat pe locul II cu o lansare de 64,55 m, după jamaicanul Fedrick Dacres care a aruncat din prima 65,44, la șase centimetri de baremul de calificare. La a doua tură, Firfirică a dat 65,05 m, consolidându-și poziția, iar la a treia a ratat. În grupa B, marele favorit, suedezul Daniel Stahl, a reușit 67,88 m, iar australianul Matthew Denny l-a depășit cu trei centimetri pe Alin. Finala probei de disc se dispută astăzi, de la ora 21:15. Un rezultat nesperat de bun a obținut mărșăluitorul Narcis Mihăilă, care cu timpul de 4h13:56 s-a clasat pe locul X, în cursa câștigată de japonezul Yusuki Suzuki, urmat la 38 de secunde de portughezul Joao Vieira, care a devenit, la 43 de ani, cel mai vârstnic medaliat din istoria Campionatelor Mondiale, la toate disciplinele. Cele două sportive române care au debutat în calificări, Bianca Ghelber (ciocan) și Daniela Stanciu (înălțime) n-au obținut accesul în finală.

Cel mai așteptat eveniment atletic de sâmbătă, de la Doha a fost finala masculină de 100 m. Conform așteptărilor, s-a impus americanul Christian Coleman (9,76 s), care și-a luat revanșa după înfrângerea de acum doi ani în fața veteranului Justin Gatlin, clasat al doilea cu 9, 89 s. Canadianul André de Grasse, care a avut cea mai bună evoluție în semifinale, a plătit tribut unui start întârziat și s-a clasat al treilea cu 9.90 s. Remarcabilă a fost și victoria olandezei de origine etiopiană, Sifan Hassan. După un sezon excelent la 1500 și 5000 m, Sifan a uimit, sâmbătă, câștigând cursa de 10.000 m cu un timp excelent (30:17,62), în fața fostei sale compatrioate, Letesenbet Gidei și a kenyencei Agnes Tirop. Alți câștigători din primele zile.

Masculin: Tajay Gayle (Jamaica) – 8,69 m la lungime.

Feminin: Ruth Chepgnetich (Kenya) – 2h32:43 la maraton; DeAnna Price (SUA) – 77,54 m la ciocan; Liang Rui (China) – 4h23:26 la 50 km marș.

În România, Campionatele Mondiale de atletism de la Doha se pot vedea numai pe canalul You Tube.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.