Sport

S-a amânat Turul Franței

Ziarul de Vrancea
13 apr 2020 904 vizualizări

Marea Buclă se va derula în august / septembrie, iar celelalte competiții cicliste importante se vor înghesui spre finalul sezonului

Ediția 2020 a Turului ciclist al Franței se va derula între 29 august și 20 septembrie, cu startul la Nisa și sosirea la Paris, conform noii programări confirmate miercuri de Uniunea Ciclistă Internațională (UCI). Programarea inițială prevedea desfășurarea Marii Bucle din acest an între 27 iunie și 19 iulie, dar pandemia de coronavirus a dat peste cap tot calendarul competițional. Niciodată, Turul Franței nu a început așa de târziu de la înființarea sa în 1903. UCI a anunțat de asemenea prelungirii perioadei de suspendare a competițiilor cicliste până la 1 iulie, la finalul unei reuniuni cu reprezentanții fenomenului, echipe, rutieri și organizatori. În contextul amânării Turului Franței, Turul Spaniei va fi mutat către finalul sezonului. Campionatele Mondiale pe șosea, de la Aigle-Martigny (Elveția), au fost menținute în schimb la datele inițiale, între 20 și 27 septembrie, ceea ce înseamnă că participanții la Turul Franței vor avea o pauză de șase zile înainte de a concura și la Mondiale.

UCI nu a luat încă o decizie în privința curselor clasice de primăvară și Turul Italiei, iar noul calendar competițional ar urma să fie dat publicității cel mai târziu pe 15 mai. „Giro se va disputa după Mondialul pe șosea și va fi urmat de Vuelta”, a precizat UCI. În Franța, unde pandemia de coronavirus a cauzat peste 15.700 de decese, nicio cursă nu este prevăzută înainte de mijlocul lunii iulie, ca urmare a anunțului președintelui Franței de a prelungi restricțiile până la această dată.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.