Sport

Rugbiştii se întrec la Memorialul “Viorel Ion”

Dan Chiriac
9 aug 2017 811 vizualizări

u opt echipe vor participa duminică la turneul ce va avea loc pe stadionul Tineretului u fostul antrenor al echipei focşănene, Viorel Ion, a trecut în nefiinţă în urmă cu trei ani

Liceul cu Program Sportiv Focşani împreună cu Federaţia Română de Rugby şi omul de afaceri Victor Istrate vor organiza duminică, ediţia a treia a Memorialului „Viorel Ion”,. Memorialul va avea loc pe Stadionul “Tineretului” din Focşani. La start se vor afla echipele: CSS Bîrlad, LPS Focşani,CSS Tecuci, Stejarul Buzău, CSM Suceava, Palatul Copiilor Bucureşti, Metrorex Bucureşti şi Cleopatra Constanţa.  Viorel Ion s-a născut pe 18 iulie 1960, la Bucureşti, dar cariera sa rugbistică s-a legat de oraşul de pe Milcov. A evoluat ca jucător la Hidrotehnica Focşani şi a făcut parte din formaţia de seniori care a promovat în Divizia A. Apoi, Viorel Ion a îmbrăţişat cariera de antrenor, la LPS Focşani, unde l-a avut coleg pe Florin Mincă. Din păcate, ambii dascăli ai rugbiştilor focşăneni nu mai sunt acum printre noi. Cunoscut după porecla de “Chişcă”, antrenorul Viorel Ion a obţinut cu generaţiile de elevi un titlul naţional şi alte zece clasări pe podiumul naţional. Viorel Ion a aflat de problemele de sănătate în luna decembrie 2012, dar a luptat non-stop pentru a învinge boala. A continuat să lucreze cu rugbiştii şi în primăvara anului 2013, dar şi în sezonul 2013/2014. A refuzat să stea departe de stadion şi a adus în 2014 trei medalii de argint pentru secţia de rugby, la Olimpiada Sportului Şcolar, la rugby în şapte şi în finala Superligii naţionale de juniori. A murit la doar 52 de ani, în luna august 2014. Viorel Ion a fost unul dintre oamenii de rugby marcanţi din zona Moldovei. Antrenor emerit şi profesor la Liceul cu Program Sportiv Focşani, unde s-a preocupat de pregătirea şi performanţele viitorilor mari rugbişti ai României, acesta a avut cu elevii săi o serie de victorii notabile. A obţinut locul întâi cu naţionala de tineret a României la Campionatul European, dar şi mai multe medalii naţionale. Acesta a iniţiat proiecte importante din postura de Director Regional de Dezvoltare al Federaţiei Române de Rugby, toate cu scopul de a atrage copiii şi tinerii către sportul cu balonul oval. (Dan CHIRIAC)

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.