Sport

Ronaldo, cine altcineva?

Ziarul de Vrancea
24 oct 2017 822 vizualizări

Internaționalul portughez, câștigător al Ligii Campionilor cu Real Madrid a fost ales cel mai bun fotbalist gala FIFA  de la Londra

Internaționalul portughez al echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, a primit la gala FIFA de la Londra, pentru al doilea an consecutiv premiul The Best, acordat celui mai bun forbalist.  Au mai fost finaliști pentru acest trofeu argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona) și brazilianul Neymar (PSG). "Le mulțumesc tuturor celor care m-au votat, și lui Neymar și lui Messi. Colegilor, antrenorului meu, președintelui. Este un moment foarte important pentru mine. Este minunat să fiu aici alături de acești jucători mari", a spus Ronaldo după primirea trofeului, arătându-i pe cei care erau alături de el pe scenă și au prezentat momentul, brazilianul Ronaldo și argentinianul Diego Maradona.  Cea mai bună jucătoare a fost aleasă olandeza Lieke Martens (Rosengard/FC Barcelona), ea depășindu-le în opțiunile celor care au votat pentru această categorie pe Deyna Castellanos (Venezuela - Santa Clarita Blue Heat) și Carli Lloyd (SUA - Houston Dash / Manchester City). La ediția trecută, în ianuarie 2017, la Zürich, câștigătoare a fost Carli Lloyd. Gala FIFA a fost prezentată de actorul Idris Elba și a inclus momente artistice susținute de grupul Stomp și de trupa Kasabian.

Ronaldo și Messi sunt coechipieri în echipa anului (World XI), formație care este aceeași cu cea anunțată de ziarul “Marca” înainte de gală: Gianluigi Buffon (Juventus) - Dani Alves (PSG), Leonardo Bonucci (Juventus/Milan), Sergio Ramos (Real Madrid), Marcelo (Real Madrid) – Luka Modric (Real Madrid), Toni Kroos (Real Madrid), Andres Iniesta (Barcelona) - Neymar (Barcelona/PSG), Lionel Messi (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real Madrid).

Tehnicianul francez al echipei Real Madrid, Zinédine Zidane, a fost ales antrenorul anului, el primind acest premiu, luni seară, la gala FIFA The Best, de la Londra. Finaliști pentru acest trofeu au fost italienii Massimiliano Allegri (Juventus) și Antonio Conte (Chelsea). Cel care i-a înmânat trofeul lui Zidane a fost câștigătorul de anul trecut, italianul Claudio Ranieri. Olandeza Sarina Wiegman (naționala Olandei) a fost aleasă cel mai bun antrenor din fotbalul feminin. La ediția trecută, în ianuarie 2017, la Zurich, câștigătoare a fost antrenoarea germană Silvia Neid.

Trofeul Puskas, acordat pentru cel mai frumos gol al anului, a ajuns la fotbalistul francez de la Arsenal, Olivier Giroud. El a fost recompensat pentru un gol marcat la meciul Arsenal – Crystal Palace, din Premier League, din 1 ianuarie 2017. Trofeul i-a fost înmânat lui “Zizou” de către actrița britanică Catherine Zeta Jones și fotbalistul  Diego Forlan i-au înmânat trofeul câștigătorului Premiului Puskas.Cel mai bun portar al anului a fost ales Gianluigi Buffon (Juventus). Italianul Gianluigi Buffin (Juventus Torino) a fost ales cel mai bun portar al anului, el primind acest premiu, luni seară, la gala FIFA The Best, de la Londra. Au mai fost finaliști pentru acest trofeu costaricanul Keylor Navas (Real Madrid) și germanul Manuel Neuer (Bayern München).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.