Sport

Ronaldinho a ieșit din închisoare

Ziarul de Vrancea
7 apr 2020 910 vizualizări

*Fostul star brazilian va rămâne în arest la ”domiciliu” într-un hotel din Paraguay

Brazilianul Ronaldinho, fostul star mondial al fotbalului, a fost eliberat după mai bine de o lună din închisoarea în care a fost închis, alături de fratele său Roberto de Assis, pentru utilizarea unor pașapoarte false la intrarea în Paraguay, dar va rămâne în arest la domiciliu într-un hotel din Asuncion, în urma unei decizii a justiției din această țară, informează AFP și EFE. Fostul atacant al echipelor Paris Saint-Germain și FC Barcelona a sosit în cursul serii de marți la hotelul de lux Palmaroga, situat pe bulevardul Palma din capitala paraguayană.

Decizia de eliberare a celor doi frați a fost luată de judecătorul care se ocupă de acest dosar, Gustavo Amarilla, după depunerea unei cauțiuni în valoare de 1,6 milioane de dolari de către reprezentanții legali ai brazilienilor. Ronaldinho și fratele său au fost conduși la hotel de două patrule de poliție. „Am primit asigurări din partea conducerii hotelului că ei vor rămâne sub supraveghere acolo, pe cheltuiala lor”, a precizat magistratul.

Ronaldinho, câștigătorul Balonului de Aur din 2005, se afla în închisoare, împreună cu fratele său, începând din 6 martie, după ce au fost acuzați că au utilizat pașapoarte false la intrarea lor în Paraguay. Campionul mondial din 2002 și fratele său au călătorit în Paraguay pe 4 martie pentru a promova o carte și pentru a participa la diferite acțiuni caritabile, la inițiativa fundației Fraternidad Angelical, care sprijină copiii săraci. Cei doi au fost arestați în cursul aceleiași zile, după ce polițiștii și-au dat seama că au intrat în țară cu pașapoarte false, acuzație negată însă de brazilieni. Potrivit lui Sergio Queiroz, avocatul brazilian al lui Ronaldinho, pașapoartele au fost oferite de fundație lui Ronaldinho pentru „a facilita posibilitatea de a face afaceri” în Paraguay. Judecătorul de caz a refuzat la momentul respectiv cererea privind arestul la domiciliu și a ordonat ca brazilienii să rămână la închisoare până la finalizarea anchetei poliției, argumentând că există riscul ca cei doi să părăsească țara.

Ronaldinho (40 ani), care a jucat în cariera lui la cluburi precum Atletico Mineiro, Flamengo, Barcelona, Milan și Paris Saint-Germain, și-a încheiat cariera profesionistă în 2015. El a fost ales cel mai bun fotbalist al anilor 2004 și 2005 de către FIFA, a cucerit titlul mondial cu Brazilia în 2002 și Liga Campionilor cu FC Barcelona în 2006.

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.