Sport

Românii protestează la Rugby Europe

Ziarul de Vrancea
19 mar 2018 570 vizualizări

După ce Spania a făcut memoriu împotriva arbitrului Vlad Iordăchescu, FR Rugby acuză Spania de violențe asupra acestuia

Federația Română de Rugby anunță că "a sesizat forurile abilitate în legătură cu incidentul de la finalul partidei Belgia-Spania" și cere sancționarea drastică a manifestărilor care au pus în pericol integritatea fizică a arbitrului Vlad Iordăchescu.  "Ostilitatea centrată pe brigada de arbitri români, care a judecat partida, contravine nu doar spiritului rugby-ului, ci fair-play-ului în general. Nu există nicio scuză pentru atitudinea violentă de pe teren, un astfel de comportament aducând grave prejudicii imaginii generale a acestui sport. Ne mâhnește faptul că o competiție de o importantă majoră, organizată de Rugby Europe, este scena unor astfel de manifestări, care se cer sancționate drastic pentru a descuraja repetarea lor", se arată într-un comunicat al forului de la București.  FR Rugby consideră că jucătorii spanioli care au încercat agresarea arbitrului au "carențe de educație, sportivă și nu numai". În concluzie, “Federația Română de Rugby are încredere că autoritățile în domeniu vor sesiza gravitatea situației, reafirmând prin măsurile luate faptul că ne dorim să contribuim cu toții la evoluția pozitivă a acestui sport, în spiritul și valorile sale", se mai arată în comunicatul citat. Ibericii consideră că victoria Belgiei în fața Spaniei l-a avut ca "autor” pe arbitrul Vlad Iordăchescu. De altfel, Federația Spaniolă de Rugby (FER) a depus o reclamație la Rugby Europe pentru a se analiza arbitrajul lui Vlad Iordăchescu la meciul dintre echipa Spaniei și cea a Belgiei, scor 18-10 pentru belgieni, rezultat de care a beneficiat România, care s-a calificat la Cupa Mondială.  Comisia care se ocupă cu delegarea arbitrilor a Rugby Europe va analiza, vineri, la Poznan, prestația lui Vlad Iordăchescu de la meciul Belgia - Spania. Ieri, a sosit o nouă reacție de la World Rugby: vicepreședintele forului mondial,  argentinianul Agustin Pichot, a declarat că a primit 200 de mesaje după meciul Belgia-Spania, arbitrat de Vlad Iordăchescu, promițând că forul internațional va analiza partida care a calificat România la Cupa Mondială din 2019. "

 Un scoțian îl face praf pe Iordăchescu

Un arbitru amator scoțian a efectuat analiza prestației centralului Vlad Iordăchescu la meciul Belgia-Spania, iar L'Equipe a ajuns la concluzia, pe baza acesteia, că românul a condus "cu două viteze": a sancționat tot ce au greșit spaniolii și a fost indulgent cu belgienii. În schimb, autorul a comentat la finalul analizei sale că "este clar o prestație inconsistentă, e echipă este favorizată în detrimentul celeilalte, o prestație groaznică, una dintre cele mai proaste" pe care le-a văzut-o vreodată la orice nivel de rugby, "care în final a costat calificarea Spaniei direct la Cupa Mondială".  "Este o situație care nu ar fi trebuit să se întâmple, trebuia delegat un alt arbitru, nu un român. Dacă se dorește justiție aici, meciul ar trebui rejucat cu un arbitru britanic sau irlandez. Nu vreau să acuz nimic, nu vreau să vorbesc de imparțialiate, dar aici sigur s-a întâmplat ceva, prestația a fost groaznică. Este o imagine proastă pentru rugby", a spus el.

L'Equipe este ceva mai puțin critic la adresa arbitrajului. “Se degajă clar impresia unui arbitraj în două viteze: Nimic nu a fost iertat Spaniei, penalizată dur în acest meci, dar Vlad Iordăchescu a fost mai îngăduitor când a fost vorba de a penaliza Belgia. Un exemplu: când un jucător spaniol a fost busculat din spate de un belgian, nu inversează pedeapsa atunci când aceasta pare să se impună. El nu va ezita să o facă în repriza a doua, când spaniolii îi contestă decizia", scrie lequipe.fr. Deasemenea, arbitrul s-a "jucat" mult cu avantajul, continuă publicația franceză, pe baza analizei video a scoțianului.  În final, L’Equipe mai drege busuioculL  "Dacă anumite decizii ale arbitrului au fost bune și am văzut că Belgia a jucat de la egal la egal cu Spania, dominând chiar grămada, putem înțelege frustrarea oaspeților de la finalul meciului, chiar dacă nu justifică în niciun caz comportamentul unor jucători împotriva brigăzii de arbitri după fluierul final. Rămâne de văzut acum ce vor stabili anchetele Rugby Europe și World Rugby", a concluzionat L'Equipe.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.