Sport

*România – Georgia 1-2 (0-0) în meci amical disputat la Ploiești

Ziarul de Vrancea
2 iun 2021 585 vizualizări

Reprezentativa României a fost învinsă, miercuri seară, cu scorul de 1-2, de selecționata Georgiei, într-un meci amical disputat pe stadionul “Ilie Oană” din Ploiești

După o repriză în care tricolorii au ratat mari ocazii (între care și două șuturi trase de Ianis Hagi, într-o formă deosebită) iar portarul oaspeților Kupatadze a fost de netrecut, scorul a rămas alb. Dar la capătul reprizei (', Florin Tănase, presat de un adversar, l-a lovit dur și arbitrul grec Sidoropoulos l-a eliminat. În partea a doua, dornici de a tranșa un meci considerat ușor tricolorii s-au năpustit spre poarta adversă și au neglijat apărarea (problemă cronică în mandatul lui Mirel Rădoi, fapt pentru care Mikautadze a deschid scorul în min. 61. Patru minute mai târziu, Andrei Ivan a fost faultat în careu și a obținut un penalty dar Răzvan Marin a tras neglijent și a ratat. Mai mult, în min. 71, gruzinii îi prind din nou descoperiți pe tricolori și Aburjania a mărit scorul. Golul României a fost marcat în min. 78 de către Andrei Ivan la capătul unei acțiuni excelente care i-a avut ca servanți pe Costi Budescu și Ianis Hagi. În concluzie, un nou eșec deranjant al tricolorilor, chiar dacă s-a produs la un meci amical, ceea ce alimentează criticile specialiștilor (cu sau fără ghilimele) în privința tacticii ofensive a naționalei din ultima vreme. Reținem, totuși, că pe faza ofensivă tricolorii au furnizat și spectacol. Au jucat pentru România; Vlad – Sorescu, Chiricheș, Nedelcearu, Ganea – Olaru ('57-Cicâldău), Marin ('77 – Stanciu), Maxim ('58 – Budescu) – Hagi ('77 – Keșeru), Alibec ('58 – Ivan). Tănase. „Dacă nu merge, schimbați-mă pe mine, eu nu îmi schimb principiile. Îmi pare rău că nu vă mulțumesc. Poate vine unul și vă mulțumește mai mult. eu o să fac mereu așa și peste 20 de ani, la orice echipă voi antrena. Îmi place să joc ofensiv, poate pentru că nu am făcut-o ca jucător. Dacă nu încercăm să schimbăm ceva, mereu ne vom ascunde în spatele acelui ceva. Nu fac nimic pentru bani, dar decât să fac un 0-0, mai bine pierd cu 1-2”, a declarat Rădoi, într-o conferință de presă. Tricolorii vor juca duminică seara, de la ora 19:00, un nou meci amical, cu Anglia, la Middlesbrough, meci transmis de ProTV.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.