Sport

România – Argentina, the best

Ziarul de Vrancea
26 iun 2018 511 vizualizări

Partida de la Los Angeles din 1994 a fost cea mai spectaculoasă din istoria turneelor finale ale Cupei Mondiale, dupâ “The Guardian”

Publicația britanică The Guardian consideră partida dintre România și Argentina, din optimile de finală ale Cupei Mondiale din 1994, din SUA, câștigată de tricolori cu 3-2, drept cel mai bun meci din istoria turneelor finale mondiale. "Cinci goluri, fotbaliști de clasă mondială aflați în vârful carierei lor și un meci în echilibru până la fluierul final sugerează un «thriller», dar acestea nu atrag neapărat atenția față de un clasic din zilele noastre. Dar prin ce este diferită această partidă, ca una care le întrece pe celelalte toate? Ritmul incredibil și internsitatea meciului, în ciuda unei călduri arzătoare, excepționala calitate tehnică arătată de ambele echipe și fascinata bătălie tactică între doi șireți antrenori, care au adoptat stiluri radical diferite", notează sursa citată.

"Argentina a adoptat un strâns, compact sistem 4-4-2, cu balonul circulând rapid și precis de la Redondo, Simeone și Ariel Ortega către poziții ale explozivilor atacanți Batistuta și Balbo. România a adoptat o formație de genul 4-6-0, depășind ca număr Argentina la mijlocul terenului și plecând în număr mare pe contraatac când câștigau mingea, schimbându-și pozițiile și zăpăcindu-i pe fundașii adverși cu mișcarea loc. A fost furtuna perfectă a două echipe care au contribuit împreună la crearea a 90 de minute de fotbal total, sublim și hipnotizant: o combinație de ritm, inteligență, o exemplară execuție tehnică și tactică", a mai scris The Guardian.

Publicația britanică a prezentat filmul meciului și contextul în care Maradona nu s-a putut întâlni pe teren cu "Maradona din Carpați", Gheorghe Hagi. Starul argentinian a fost depistat dopat cu câteva zile înainte și suspendat din turneu. "Maradona, care a fost comentator pentru o televiziune argentiniană, nu a putut să treacă peste durerea eliminării timpurii și peste propria lui paranoia. «România nu ne-a bătut pe teren. Am fost învinși în afara terenului și asta doare», a spus el. Să sperăm că în momentele mai liniștie, pline de reflecție, Maradona realizează acum că nu a existat nicio rușine în a pierde la limită în acest cel mai epic meci de fotbal", a conchis autorul articolului. La CM-1994, România a fost eliminată în faza următoare, în sferturi, de Suedia, la lovituri de departajare.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.