Sport

Doi șahiști juniori focșăneni, pe podium la Cupa Genius Galați

Ziarul de Vrancea
18 feb 2019 1329 vizualizări

Ana-Maria Apostu de la CSM Focșani 2007 a acumulat 3 puncte, ocupând locul 1 în clasamentul întocmit pentru fete U08, la începutul întrecerii pornind ca valoare de pe locul 6.

Andrei-Dănuț Neagu de la CS Olimp Șah Focșani s-a situat la finalul întrecerii pe locul 3 în clasamentul general, acumulând 5 puncte la începutul întrecerii, pornind ca valoare de pe locul 19;

Cei doi șahiști juniori focșăneni sunt pregătiți de ing Mihai Strîmbu președintele secției de șah a clubului CSM Focșani 2007 și ambii au fost inițiați în acest sport de Anton Soare.

Concursul de șah de la Galați este unul din seria celor foarte puternice, așa cum sunt toate cele desfășurate în acest municipiu considerat unul dintre centrele de referință în țară ca valoare în sportul minții.

În perioada 16 - 17 februarie 2019, în orașul Galați, s-a desfășurat concursul de șah clasic denumit Cupa Genius, la întrecere luând startul un număr de 40 de șahiști juniori, cu vârsta sub 10 ani, legitimați la ACS Genius Galați, ACS Logic Delta Tulcea, ACS Smart Galați, Clubul de Șah Diana Galați, Clubul de Șah Orizont 64 Brăila, CS Micul Prinț Brăila, CS Olimp Șah Focșani, CS Șah Club Galați, CSM Focșani 2007, Palatul Copiilor Galați, AS Școala Gimnazială Grivița. Organizarea a fost asigurată de către ACS Genius Galați iar competiția s-a desfășurat în sistem elvețian pe parcursul a șase runde, find omologată național la FR Șah și internațional la FIDE.

Din Focșani au participat un număr de doi șahiști juniori care au obținut următoarele rezultate:

  • Andrei-Dănuț Neagu de la CS Olimp Șah Focșani, locul 3 în clasamentul general acumulând 5 puncte, la începutul întrecerii pornind ca valoare de pe locul 19;

  • Ana-Maria Apostu de la CSM Focșani 2007, locul 24 în clasamentul general acumulând 3 puncte, ocupând și locul 1 în clasamentul întocmit pentru fete U08, la începutul întrecerii pornind ca valoare de pe locul 6.

Referitor la rezultatele șahiștilor noștri din Focșani trebuie să subliniem jocul foarte sigur și inventiv prestat de Andrei și faptul că el a reușit să depășescă în clasament jucători mult mai experimentați decât el iar Ana-Maria fiind la primul ei concurs în Galați și-a dorit foarte mult un rezultat foarte bun. Putem  spune că ea s-a apropiat mult de acest deziderat deoarece rezultatul ei trebuie văzut prin faptul că ea este la categoria de vârstă U08 iar concurenții pe care ia întâlnit în acest concurs au fost băieți și fete de U10.

La sfârșitul lunii februarie se va desfășura la Focșani concursul de șah ”Cupa Vranșah” pe următoarele grupe de joc:

  • Grupa U14 - concurs de șah rapid pentru juniori nelegitimați sau legitimați sub 14 ani, pe data de 23.02.2019 începând cu ora 10:00, la Sala Sporturilor Vrancea;

  • Grupa Open - concurs de șah rapid omologat la FR Șah și FIDE pentru seniori și juniori legitimați, pe data de 24.02.2019 începând cu ora 10:00, la Colegiul Tehnic Edmond Nicolau Focșani.

Acest concurs de șah face parte din calendarul organizării de competiții în Vrancea pe anul 2019 al CSM Focșani 2007, cu susținerea DJST Vrancea, la aceste întreceri fiind invitați și așteptați să participe cât mai mulți jucători de șah seniori și juniori din Vrancea dar și din mai multe localități din țară.

Informații și fotografii transmise de ing Mihai Strîmbu președintele secției de șah a clubului CSM Focșani 2007

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.