Sport

MOZAIC ȘTIRI SPORTIVE: Rezultat excepțional la sanie pentru România

Ziarul de Vrancea
13 feb 2018 734 vizualizări

Sportiva Raluca Strămăturaru, în vârstă de 32 de ani, a obținut, ieri, cel mai bun rezultat al delegației României la actuala ediție a JO de la Pyeongchang, locul VII, în proba de sanie, unul dintre cele mai bune din istoria participărilor sportivilor tricolori la olimpiadele de iarnă

Clasată pe locul X după primele două manșe care au avut loc luni, sportiva română a reușit să mai urce un loc, în manșa a treia, iar în finală a reușit un timp de 46,681 de secunde, la 233 de miimi de secundă de câștigătoarea manșei, germana Dajana Eitberger (46.448). Cu timpul total de 3:06.288, românca a fost a șaptea la general. Natalie Geisenberger (3:05.232) a câștigat medalia de aur, argintul i-a revenit unei alte germane, Dajana Eitberger (3:05.599)  iar cea de bronz sportivei canadiene Alex Gough (3:05.644). România nu a mai obținut o clasare mai bună de la JO din 1994, de la Lillehammer, când, tot în proba de sanie, la dublu, Ioan Apostol și Liviu Cepoi, terminau pe locul VI.

Spre o semifinală românească în Cupa EHF?

Echipa de handbal feminin HC Zalău va întâlni formația turcă Kastamonu Belediyesi GSK, iar SCM Craiova se va duela cu rusoaicele de la Lada Togliati, în sferturile de finală ale Cupei EHF, potrivit tragerii la sorți de ieri, de la Viena. Echipele române se vor întâlni în semifinale, dacă ambele trec de sferturi. HC Zalău și SCM Craiova au făcut parte din urna a doua valorică la tragerea la sorți de marți. Manșa tur va avea loc în 3-4 martie, în România, iar cea retur o săptămână mai târziu, câștigătoarele din dubla manșă urmând a se califica în semifinalele programate în 7-8 aprilie, respectiv 14-15 aprilie. În semifinale se vor confrunta câștigătoarele din cele două partide cu echipe române, precum și cele din întâlnirile Viborg (Danemarca) - Larvik (Norvegia) și Vipers Kristiansand (Norvegia) - Brest Bretagne Handball (Franța). Deținătoarea trofeului este formația rusă Rostov-Don, care în această stagiune joacă în grupa I principală a Ligii Campionilor, din care face parte și CSM București.

Un arbitru cu probleme

Germanul Deniz Aytekin va conduce la centru partida FCSB - Lazio, programată, mâine de la ora 22.05, pe Arena Națională, în manșa I a șaisprezecimilor de finală ale Ligii Europa. Aytekin va fi ajutat de asistenții Eduard Beitinger și Rafael Foltyn. Delegat în mod obișnuit la partide din Liga Campionilor, germanul are o pată pe CV, meciul "de poveste" FC Barcelona - PSG, scor 6-1, desfășurat la 8 martie 2017, în optimile ediției trecute a competiției, în care a fost acuzat de oaspeți de grave greșeli. Francezii au acuzat neacordarea a trei penaltiuri la hențurile în careu comise de Mascherano și Piqué și la faultul lui Mascherano asupra lui Di Maria, fază la care jucătorul Barcelonei ar fi trebuit să primească un cartonaș roșu, acordarea a două penaltiuri inexistente pentru FC Barcelona și neacordarea a trei cartonașe roșii jucătorilor Piqué, Neymar și Luis Suarez. Aytekin a condus și meciul pe care echipa națională a României la terminat la egalitate, scor 1-1, la 8 octombrie, în Danemarca, în preliminariile CM din 2018. El l-a eliminat atunci pe Cristian Ganea, în mintul 63.

Kovacs, fluieră în Europa League

Arbitrul Istvan Kovacs a fost delegat la partida OGC Nice - Lokomotiv Moscova, programată, joi, de la ora 20.00, în șaisprezecimile de finală ale Europa League, informează FRF. Kovacs va fi ajutat de asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, în vreme ce cel de-al patrulea oficial va fi Alexandru Cerei.  Asistenți adiționali vor fi Marius Avram și Horațiu Feșnic. Tot în această săptămână, Alexandru Deaconu, vicepreședintele CCA, a fost delegat observator la partida Spartak Moscova – Athletic Bilbao din șaisprezecimile Europa League. Meciul se va disputa pe 15 februarie, începând cu ora 20.00, pe Otkrîtie Arena din Moscova.

Olympiakos sancționată, Răzvan profită

Liga de fotbal din Grecia i-a retras trei puncte echipei Olympiakos Pireu, după ce fanii acesteia au invadat terenul de joc la meciul cu AEK Atena. În urma acestei decizii, campioana en titre rămâne pe locul III cu 40 de puncte, dar se îndepărtează la șapte puncte de AEK Atena, clasată pe locul II, și la nouă de liderul campionatului, PAOK Salonic, formația antrenată de Răzvan Lucescu. În plus, clubul din Pireu a fost sancționat cu două meciuri cu porțile închise, între care se numără derbiul cu Panathinaikos, și a fost amendat cu 90.000 de euro.La 4 februarie, spectatorii au invadat terenul arenei Georgios Karaiskakis, după ce echipa Olympiakos Pireu a fost învinsă de AEK Atena, cu scorul de 1-2. Fanii au distrus panourile publicitare de pe marginea terenului și au aprins fumigene. Modul în care Olympiacos a pierdut a amplificat furia susținătorilor. Gazdele au deschis scorul, în minutul 82, prin Ansarifard, apoi AEK Atena a marcat de două oră, în mintele 88 și 90^4, prin Cigrinski și Giakoumakis.

 

Chiricheș s-a accidentat

Fundașul Vlad Chiricheș a suferit o leziune musculară de gradul I la bicepsul femural stâng, a anunțat clubul său, Napoli, care nu a precizat durata indisponibilității internaționalului român. Chiricheș s-a accidentat la antrenamentul de sâmbătă al echipei sale și, din acest motiv, el a ratat meciul cu Lazio din etapa a XXIV-a a campionatului italian, partidă în care urma să fie titular în urma problemelor medicale ale spaniolului Raul Albiol. După accidentările celor doi fundași centrali, antrenorul Maurizio Sarri l-a folosit pe Lorenzo Tonelli, care a debutat astfel în Serie A în acest sezon, în partida câștigată de Napoli cu scorul de 4-1.

Curling în familie

Sportivii olimpici din Rusia au obținut medalia olimpică de bronz la curling, în proba de dublu mixt, prin perechea  Anastasia Brîzgalova / Aleksandr Krușelnițki. Cei doi sunt soț și soție și au câștigat cu 8-4 întâlnirea cu perechea norvegiană Kristin Skaslien / Magnus Nedregotten. "Este foarte important ca suntem o familie. A fost foarte important pentru a supraviețui înfrângerii de ieri din semifinale. A fost extrem de important doar să jucăm acest meci și suntem mândri de asta. Faptul că suntem o familie ne-a ajutat foarte mult.", a spus Bryzgalova Căsătoriți anul trecut, ei au fost printre cei mai mediatizați sportivi la Jocurile Olimpice de iarnă de la Pyeongchang, cu atât mai mult cu cât proba de dublu-mixt și-a făcut debutul la această ediție a Jocurilor.

 

 

Primul dopat la Pyeongchang

Patinatorul japonez Kei Saito a fost depistat pozitiv cu acetalozamidă. Niponul, un specialist al probelor de short-track, a folosit un diuretic, considerat a fi un produs de mascare, a anunțat presa internațională. Saito, 21 de ani, a fost testat în afara concursului, dar a primit suspendare provizorie și a părăsit satul olimpic. El era rezervă în ștafeta de 5.000 de metri a Japoniei. Cazul lui Saito este primul de dopaj înregistrat la Jocurile Olimpice de la Pyeongchang și e totodată primul japonez depistat pozitiv la o ediție a Olimpiadei de iarnă. "M-am consultat cu medicii în privința a ceea ce pot lua pentru a trata orice accidentare sau gripă...Am mare grijă atunci când mănânc sau beau ceva. Nu aveam nicio motivație să folosesc un asemenea drog. Nu mă pot gândi la altceva decât că a fost un accident sau un gest făcut fără intenție", s-a scuzat Saito.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.