Sport

Revine Gabriela Szabo?

Ziarul de Vrancea
25 ian 2018 920 vizualizări

Este posibil ca fosta stea a atletismului să fie reinstalat în fruntea MTS

Fosta atletă Gabriela Szabo, în vârstă de 42 de ani, ar putea prelua portofoliul Ministerului Tineretului și Sportului în cabinetul Dăncilă, acesta putând fi al doilea mandat al său în fruntea MTS, conform declarațiilor unor surse politice pentru News.ro. Actualul ministru, Marius Dunca, se află în centrul unui scandal legat de întârzierea plății premiilor pentru medaliile obținute la Campionatul European de canotaj. În același timp, Dunca este acuzat de faptul că încearcă să obțină susținere în lumea sportului alocând sume mari pentru premierea unor rezultate la sporturile neolimpice. Dunca urmează să susțină, astăzi o conferință de presă la sediul MTS. Contactată de News.ro, Gabriela Szabo a spus că nu știe că s-ar afla pe lista posibililor miniștri din cabinetul Dăncilă, refuzând alte comentarii.

Gabriela Szabo a fost numită în 1999 cea mai bună atletă a lumii și cea mai bună sportivă a Europei.  Cele mai importante performanțe ale sale sunt titlul olimpic în proba de 5.000 de metri, obținut în anul 2000, an în care a obținut la Sydney și bronzul la 1.500 m, medalia de argint la 1.500 de metri la JO din 1996, de la Atlanta, și trei medalii de aur de la Campionatele Mondiale în aer liber (1997 - 5.000 de metri, 1999 - 5.000 de metri, 2001 - 1.500 de metri). Szabo a stabilit recorduri mondiale la 2.000 de metri, în 1998, și la 5.000 de metri, în 1999. Ea s-a retras din activitatea sportivă în 2005. Între 5 martie 2014 și 17 noiembrie 2015, ea a fost ministru al Tineretului și Sportului în Guvernul Ponta, iar anterior a ocupat și funcția de vicepreședinte al FR Atletism. În 2016, a candidat pentru postul de președinte al COSR, însă câștigător a fost Mihai Covaliu. În iulie 2017, Gabriela Szabo a fost numită director general la CSM București.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.