Sport

Revanșă cruntă la handbal

Ziarul de Vrancea
5 nov 2017 575 vizualizări

Campioana României la handbal feminin, CSM București, a învins sâmbătă, pe teren propriu, campioana Danemarcei, Nykøbing FH, cu scorul de 39-26 (18-12), în etapa a IV-a a Ligii Campionilor.

În runda trecută, NFH admistrase campioanei României prima înfrângere în grupa A. Marcatoarele CSM București au fost Iulia Curea 7 goluri, Cristina Neagu 7, Nathalie Hagman 6, Isabelle Gullden 5, Marit Fråfjord 1, Bianca Bazaliu 1. Tot sâmbătă s-a jucat și cealaltă partidă din grupa A, între Krim Ljbljana și Vistal Gdynia, scor 29-22 (16-11). După patru etape, clasamentul grupei A este următorul: 1. CSM București 0- 6 p; 2. Krim - 6 p; ,3. NFH – 4p; 4. Vistal – 0 p. CSM mai are de jucat la Ljubljana cu Krim pe 11 noiembrie și acasă cu Vistal, pe 19 noiembrie. Primele două clasate în fiecare din cele patru grupe se vor califica în faza grupelor principale.

Record mondial la dans pe gheață

Patinatorii francezi Gabriella Papadakis și Guillaume Cizeron au câștigat Cupa Chinei, sâmbătă, stabilind un record mondial în proba de dans, cu 200,43 puncte. Precedentul record, de 199,86 puncte, aparținea canadienilor Tessa Virtue și Scott Moir și fusese stabilit în urmă cu o săptămână, la Skate Canada. Francezii s-au impus la Grand Prix-ul Chinei în fața americanilor Madison Chock și Evan Bates (184,5 puncte) și a rușilor Ekaterina Bobrova/ Dmitri Soloviev (182,84 puncte). Aflați în frunte după programul scurt, cu 81,10 puncte, Papadakis și Cizeron au totalizat 200,43 puncte la capătul programului liber, în care au evoluat pe acordurile  "Sonatei lunii" de Beethoven, fiind recompensați cu 119,33 puncte (de asemenea un punctaj record). Papadakis și Cizeron au în palmares două titluri de campioni mondiali (2015 și 2016) și trei de campioni europeni.

Emoții pentru selecționer, în Vitan

Selecționerul Cosmin Contra a fost implicat într-un accident rutier minor în București, mașina sa fiind tamponată de un alt autovehicul. Mașina în care se afla selecționerul Cosmin Contra a fost tamponată din spate de un alt autovehicul, în cartierul Vitan. Nicio persoană nu a fost rănită în acest incident, cei doi șoferi făcând o înțelegere amiabilă. Cosmin Contra, în vârstă de 41 de ani, este selecționer al României din 17 septembrie, iar în 9 noiembrie și 14 noiembrie naționala dispută meciuri amicale cu Turcia, respectiv Olanda.

Fanii ultras s-au destrăbălat la rugby

Douăzeci de persoane a fost conduse la Secția 25 de Poliție în urma unor incidente între suporteri care au avut loc, sâmbătă, la meciul de rugby dintre CSA Steaua și CS Dinamo.  “În jurul orei 14.00, un grup de aproximativ 100 de suporteri dinamoviști a intrat în complex intrând în conflict cu suporterii steliști prezenți deja la stadion. Conflictul a început în fața stadionului continuînd în parcarea de vizavi. Un suporter a fost rănit și a fost chemată o ambulanță la fața locului pentru a-i acorda îngrijiri medicale. Jandarmii au intervenit punctual pentru a opri conflictul și pentru a despărți cele două grupuri de suporteri violenți. Au fost folosite mijloacele din dotare inclusiv substanțele iritant lacrimogene. 20 de persoane au fost conduse la secția 25 de poliție pentru identificare și măsuri", a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache. 

Messi, la meciul 600

Formația FC Barcelona a învins, sâmbătă seară, pe teren propriu, cu scorul de 2-1, echipa FC Sevilla, într-un meci din etapa a XI-a a campionatului Spaniei, jocul cu numărul 600 al lui Lionel Messi pentru gruparea catalană. Golurile învingătorilor au fost marcate de Paco Alcacer, în minutele 23 și 65. Pentru FC Sevilla a înscris Pizarro, în minutul 59. Messi a fost integralist. Cvintuplu câștigător al Balonului de Aur este al treilea jucător al Barcelonei care ajunge la 600 de meciuri, după Xavi Hernandez (767 meciuri) și Andrés Iniesta (642 meciuri). Partidele Levante-Girona, Celta Vigo-Athletic Bilbao, Real Sociedad-Eibar, Villareal-Malaga și Real Madrid-Las Palmas au loc duminică.

Amical de lux pentru Astra

Echipa Astra Giurgiu va disputa un meci amical cu Beșiktaș, sâmbăta viitoare, la Istanbul, a anunțat clubul giurgiuvean, pe site-ul oficial. "Partida va avea loc sâmbătă, 11 noiembrie, pe terenul echipei care este foarte aproape de a se califica în primăvara Champions League, unde are 10 puncte după patru etape disputate!", se arată pe site-ul Astrei Giurgiu. Din lotul Astrei vor lipsi jucătorii convocați la acțiuni ale echipelor naționale: Alexandru Ioniță, Silviu Balaure și Plamen Iliev.

Dublă cu cehii, la polo

Naționala de polo a României va întâlni reprezentativa Cehiei în dublă manșă din play-off-ul Campionatului European din 2018, potrivit tragerii la sorți de sâmbătă. În play-off-ul CE din 2018 se vor disputa partidele: Franța – Elveția, România – Cehia, Polonia – Germania, Olanda – Lituania, Georgia – Israel, Portugalia – Slovacia, Belarus – Malta și Ucraina – Turcia.  Manșa tur este programată în 24 februarie 2018, iar cea retur în 3 martie. Câștigătoarele din faza play-off se vor califica la turneul final al Campionatului European de polo din 2018, care va avea loc la Barcelona, între 4-28 iulie.

Massa se mai retrage odată

Pilotul brazilian Felipe Massa și-a anunțat retragerea la finalul sezonului, după Grand Prix-urile Braziliei și Abu Dhabi. Massa s-a mai retras din activitate și anul trecut, dar a fost chemat de Williams pentru a-l înlocui pe Valtteri Bottas, plecat la Mercedes.  În vârstă de 36 de ani, Massa a obținut 36 de puncte în 18 curse în acest sezon. În 15 sezoane în Formula 1, la Sauber, Ferrari și Williams, brazilianul a înregistat 11 victorii.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.