Sport

Restart în SuperLiga României: Favoritele la câștigarea campionatului în acest an

Ziarul de Vrancea
20 ian 2023 746 vizualizări

Microbiștii români vor avea ocazia să-și vadă favoriții la treabă începând din acest week-end. SuperLiga reîncepe la doar o lună după încheierea Cupei Mondiale, iar suporterii sunt nerăbdători să vadă cum vor arăta echipele la începutul anului 2023.

CFR Cluj este marea favorită la câștigarea titlului în acest an, conform specialiștilor de la casele de pariuri, chiar dacă ardelenii nu ocupă primul loc în clasament. Echipa antrenată de Dan Petrescu are o cotă de doar 1.45 la Superbet pentru a cuceri cel de-al 6-lea titlu consecutiv. Și pentru că este sponsorul principal al primului eșalon al fotbalului românesc, amatorii de pariuri pot revendica diverse oferte speciale la acest operator, iar fondurile extra obținute pot fi folosite pe meciurile din SuperLiga.

Vasile Miriuță, fost tehnician în Gruia, spune că ceferiștii nu vor avea adversar în acest an. „Patru echipe se vor bate la campionat între ghilimele, că va fi doar una singură, CFR Cluj, celelalte se vor bate pentru locurile 2, 3 și 4″, a declarat Vasile Miriuță, potrivit Sport Total FM.

Următoarea favorită este Farul Constanța, actualul lider al campionatului, care are o cotă de 6.50 pentru a cuceri titlul. Elevii lui Gheorghe Hagi vor primi luni vizita rivalilor de la CFR Cluj și cum între cele două formații există o diferență de doar un punct, dacă oaspeții se vor impune, am putea asista la schimbarea liderului. Cu toate acestea, constănțenii nu-și pot lua gândul de la procesul pe care l-au deschis pentru a primi dreptul de a participa în cupele europene. Cluburile FC Viitorul (Liga 1) și FC Farul (Liga 2) au fuzionat în vara anului trecut, iar de moment, UEFA înțelege că Farul a promovat nesportiv.

FCSB, a treia favorită la câștigarea SuperLigii, cu o cotă de 8.00 la Superbet, va avea un început de an cât se poate de dificil. După ce l-au repatriat pe Deian Sorescu, roș-albaștrii vor merge în acest week-end la Sibiu pentru a se duela cu Hermannstadt. Deși sibienii au probleme financiare, echipa antrenată de Marius Măldărășanu ar ocupa un loc de play-off, dacă ar primi înapoi cele 9 puncte pe care le-au pierdut la comisii. Apoi, pentru echipa pregătită de Mihai Pintilii urmează un meci cu Farul, pe teren propriu, iar în următoarea etapă, FCSB va merge în Gruia pentru a da piept cu eterna rivală, CFR Cluj. În turul campionatului, roș-albaștrii au obținut un singur punct în aceste trei confruntări.

Următoarele pe listă sunt Universitatea Craiova și Rapid, cu cote de 15, respectiv 18, însă aceste două formații nu par să aibă forța pentru a putea spera la titlu în actuala campanie.

În ceea ce privește lupta pentru rămânerea în primul eșalon, există o singură echipă care pare să fie condamnată la retrogradare: Este vorba despre CS Mioveni. Argeșenii au obținut doar 9 puncte în primele 21 de etape, însă conducerea încă mai speră la un miracol.

Nicolae Dică, fostul antrenor al FCSB-ului, a semnat în această iarnă cu Mioveni și speră să reușească imposibilul. „Nimeni nu ne dă nicio șansă, noi vom încerca. Chiar asta mi-a spus domnul primar încă de la prima discuție”, a declarat antrenorul, conform Digisport.

Fotbalul din Argeș are însă și motive de bucurie: guvernul tocmai a aprobat construirea unui nou stadion în Pitești, care va costa aproximativ 100 de milioane de euro și va fi gata în 3 ani.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.