Sport

Reglaje pentru US Open

Ziarul de Vrancea
22 aug 2021 590 vizualizări

Câteva jucătoare de tenis din România joacă în turneele americane de la Chicago și Cleveland *Irina Begu a învins-o pe Aleksandrova  

*Ana Bogdan (105 WTA) a obținut o primă victorie în calificările turneului de tenis de la Chicago. Ana a trecut în primul tur cu 6-2, 5-7, 6-3 de americanca Emma Navarro (327 WTA), după un meci care a durat puțin peste două ore. Pentru un loc pe tabloul principal, românca va evolua cu jucătoarea belgiană Kimberly Zimmermann (515). Sorana Cîrstea este acceptată direct pe tabloul principal la acest turneu și o va întâlni, în primul tur, pe Tereza Martincova din Cehia (60 WTA).

*În turneul de la Cleveland, Andreea Mitu (543 WTA) a fost eliminată de norvegianca Ulrikke Eikeri (287), scor 3-6, 4-6 în 85 de minute. Pe tabloul principal la Cleveland se află și jucătoarea română Irina Begu (75), care în primul tur a trecut cu 7-6, 6-3 de puternica jucătoare rusă, Ekaterina Aleksandrova (34 WTA).

*Jucătoarea elvețiană Jill Teichmann (76 WTA) s-a calificat în finala turneului de categorie WTA 1.000 de la Cincinnati. Ea a învins-o, în semifinale, cu scorul de 6-2, 6-4, pe sportiva cehă Karolina Pliskova (4 WTA) după un meci care a durat o oră și 22 de minute. Teichmann, în vârstă de 24 de ani, are în palmares la simplu două turnee de categorie WTA 250, la Praga și Palermo, ambele în 2019. Ea a mai jucat o finală, în 2020, la Lexington. În cealaltă semifinală, liderul mondial, australianca Ashleigh Barty a trecut cu 6-2, 7-5 de germana Angelique Kerber.

* Germanul Alexander Zverev (5ATP) și rusul Andrei Rublev (5 ATP) s-au calificat în finala turneului ATP de la Cincinnati. Zverev (24 de ani) l-a învins cu scorul de 6-4, 3-6, 7-6 pe grecul Stefanos Tsitsipas (3 ATP). Zverev are16 trofee în palmares, din care patru de Mastres Series. Anul acesta, el a câștigat trei titluri, între care unul de 1.000 de puncte, la Madrid, și turneul olimpic. Germanul a pierdut nouă finale. În cealaltă semifinală, Rublev l-a învins pe compatriotul său Daniil Medvedev (2 ATP), scor 2-6, 6-3, 6-3.Acest meci a fost marcat de un incident, în care Medvedev a dărâmat o cameră, destul de nepotrivit amplasată în spatele terenului. În pauza care a urmat, Medvedev a solicitat asistență medicală. Pentru Rublev, 23 de ani, va fi a patra finală din acest an. El s-a impus în 2021 doar la Rotterdam, unde a câștigat al optulea titlu din carieră, dar îi lipsește un trofeu strălucitor, de Masters Series. În acest an, el a mai jucat finala de la Monte Carlo, pierdută în fața lui Tsitsipas, și pe cea de la Halle, un turneu ATP 500, în fața francezului Ugo Humbert. În total, Rublev a pierdut patru finale.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.