Sport

Regina Larisa și prințesa Ana

Ziarul de Vrancea
19 dec 2020 927 vizualizări

Bilanț copleșitor pentru gimnastele noastre la Campionatele Europene: 14 medalii, dintre care opt de aur

Recent încheiatele Campionate Europene de la Mersin nu au adunat crema gimnasticii continentale. Multe forțe ale acestui sport (Rusia, Franța, Marea Britanie, Gernania, Italia, Elveția, Olanda) au lipsit de la acest festin, cu preponderență din motive pandemice. Însă după șase ani de „secetă” la medalii în competiții continentale, româncele au explodat la Mersin,cucerind 14 medalii, dintre care opt de aur. Chiar dacă acest succes trebuie privit cu moderație, el nu poate fi minimalizat și vom vedea la următoarea competiție importantă dacă a fost o rampă de lansare sau un foc de paie conjunctural.

Principalul câștig pentru echipa tricoloră a fost revenirea Larisei Iordache, Larisa care a plâns în pumni după ratarea aurului pe echipe în fața Ucrainei, la numai 147 de miimi (!) de punct, după ce România câștigase în calificări la 4,5 puncte în fața vecinelor. Totul din cauza unei ratări nefericite a Ioanei Stănciulescu la paralele, întotdeauna punctul nevralgic al gimnasticii noastre. Dar celelalte fete , Silviana Sfiringu, Antonia Duță, Daniela Trică și, bineînțeles, Larisa, au concurat la nivel maxim. Revanșa a venit pe aparate; Larisa Iordache a câștigat titlurile la bârnă și sol și s-a clasat a doua la sărituri, o medalie de argint cucerind și Silviana Sfiringu la bârnă. Emoții a fost în finala de la sol. Nota inițială a Larisei Iordache, 13.050, a fost contestată de antrenorii României, și s-a transfomat în 13.450, cu 0.350 peste adversara din Turcia, care era considerată campioană europeană în prima fază, din cauza unei erori la aprecierea gradului de dificultate al exercițiului Larisei.

La junioare, româncele au obținut un succes fără egal chiar în istoria globală a gimnasticii feminine. Ana-Maria Bărbosu a câștigat la individual compus, secondată de Maria Ceplinschi, iar Andreea Preda a fost a treia în clasament, dar nu a putut primi bronzul pentru că regulamentul acceptă doar două sportive din aceeași țară. Pe aparate, Ana Bărbosu a câștigat toate cele patru titluri, Maria Ceplinschi a luat argint la sol, iar Andreea Preda bronz la bârnă, Și, bineînțeles, titlul pe echipe, la care a mai contribuit și Iulia Trestianu.Colectivul tehnic este format din Lăcrămioara și Cristian Moldovan, Liliana Cosma, Nicolae Forminte, Florin Cotuțiu (pentru senioare), Lucian Sandu, la junioare, toate fetele fiind formate la Centrul Național Olimpic din Deva, coordonat de Octavian Belu și Mariana Bitang.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.