Sport

Regina din Maghreb

Ziarul de Vrancea
13 oct 2021 742 vizualizări

La Indian Wells, Ons Jabeur face istorie în tenisul arab; tunisianca va înregistra prima clasare a unui sportiv arab în Top 10 *eșec halucinant al lui Medvedev, care a pierdut de la 6-4, 4-1 meciul cu bulgarul Dimitrov *Tecău și Krawietz, eliminați în sferturi

Viktoria Azarenka (Belarus, 32 WTA) s-a calificat în semifinalele turneului de categorie WTA 1.000 de la Indian Wells. Ea a învins-o, în sferturi, cu scorul de 6-4, 6-2, pe Jessica Pegula (SUA.24 WTA), după un meci care a durat o oră și 34 de minute. Azarenka s-a impus de două ori la turneul de la Indian Wells, în 2012 și 2016. Ea este a treia jucătoare din istorie din punct de vedere al meciurilor câștigate la competiția din deșerul californian, 32, la egalitate cu daneza Carolina Wozniacki. Doar americanca Lindsay Davenport (47) și rusoaica Maria Șarapova (38) au mai multe partide câștigate la Indian Wells. Într-un alt meci din sferturi, Jelena Ostapenko (Letonia, 29 WTA) a trecut, cu scorul de 6-4, 4-6, 6-3, de Shelby Rogers (SUA,44) după două ore și 15 minute de joc. Azarenka (32 de ani) și Ostapenko (29 de ani), aflată la prima semifinală la Indian Wells și tot prima de turneu de categorie WTA 1.000 din 2018, de la Miami, se vor întâlni în penultimul act al competiției. În cursul nopții,s-au disputat celelalte două semifinale: Anett Kontaveit (Estonia, 20) – Ons Jabeur (Tunisia, 14) și Paula Badosa (Spania, 27) – Angelique Kerber (Germania, 15).

Ons Jabeur, pentru prima dată sfert-finalistă la Indiab Wells va deveni, indiferent de evoluția ei ulterioară primul jucător arab de tenis (indiferent de sex) care intră în Top 10. Cel mai bine clasat tenisman arab, marocanul Younes El Aynaoui, a fost pe locul 14 ATP, în 2003 și 2004.

*În turneul ATP, principalul favorit, rusul Daniil Medvedev (2 ATP) a a fost eliminat de experimentatul bulgar Grigor Dimitrov (28) cu scorul de 6-4, 4-6, 3-6. Medvedev a pierdut acest meci după ce a condus cu 6-4,4-1 și servea. În sferturi, Dimitrov va evolua cu polonezul Hubert Hurkacz (12 ATP) care a trecut, în optimi ,de rusul Aslan Karațev (23). Într-un alt meci din sferturi, argentinianul Diego Schwartzman (15 ATP) învingător, cu 6-3, 6-3, în fața norvegianului Casper Ruud (10 ATP), va da piept cu britanicul Cameron Norrie (26), care l-a depășit, în optimi, pe americanul Tommy Paul (60). Al doilea favorit, grecul Stefanos Tsitsipas (3 ATP) a trecut greu de australianul Alex de Minaur (27), scor 6-7, 7-6., 6-2, și va juca în sferturi cu georgianul Nikoloz Basilașvili (36). Acesta din urmă a produs o altă surpriză, după ce l-a învins, cu scorul de 6-4, 7-6 pe rusul Karen Hacianov (29 ATP).

Germanul Alexander Zverev (4 ATP) nu a avut probleme cu francezul Gael Monfils (18 ATP), pe care l-a întrecut cu 6-1, 6-3. Zverev îl va întâlni în sferturi pe americanul Taylor Fritz (39) ATP, calificat fără să joace, după ce a beneficiat de retragerea italianului Jannik Sinner (14).

* Perechea Horia Tecău/Kevin Krawietz (România/Germania) a fost învinsă în sferturi, scor 4-6,2-6 de cuplul Tim Puetz/Michael Venus (Germania/Noua Zeelandă). Horia Tecău și Kevin Krawietz ocupă în acest moment locul 7 în clasamentul pe 2021 al echipelor de dublu, cu șanse de a „prinde” Turneul Campionilor de la Torino (14-21 noiembrie)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.