Sport

Recorduri și suprize la Pyeonchang

Ziarul de Vrancea
17 feb 2018 627 vizualizări

Yuzuru Hanyu a devenit al doilea patinator postbelic dublu campion olimpic în proba individuală * o cehoaică adusă de la snowboarding a câștigat slalomul Super G

*PATINAJ ARTISTIC. Japonezul Yuzuru Hanyu a câștigat, sâmbătă, pentru a doua oară consecutiv titlul olimpic la patinaj artistic, el obținând un punctaj de 317.85 la JO de la Pyeongchang. Hanyu a obținut 111.68 la programul scurt și 206.17 la programul liber. Hanyu a avut o evoluție nesigură la programul liber, în care a excelat americanul Nathan Chen. Acesta a ocupat locul XVII după programull scurt, dar a reușit cel mai bun program liber, pe muzica lui Igor Stravinski. Medalia de argint a fost obținută tot de un japonez, Shoma Uno, cu 306.90 puncte, iar pe locul al trilea s-a clasat spaniolul Javier Fernandez, cu 305.24. Sportivul japonez a devenit primul patinator care reușește să câștige de două ori titlul olimpic, după americanul Dick Button, care a înregistrat performanța în 1948 și 1952

* SCHI ALPIN.  O mare surpriză s-a înregistrat în proba de slalom super-uriaș feminin. Principala favorită, Lindsey Vonn (SUA) a coborât prima pe pârtie, însă a ratat în apropierea sosirii și a terminat de-abia pe locul VI. Cum nici americanca Mikaela Shiffrin (câștigătoarea de la “uriaș“) nu a strălucit, în frunte  a trecut mai întâi schioara din Liechtenstein Tina Weirather (fiica celebrei Hanni Wenzel) și apoi, campioana de la Soci, Anna Fenninger-Veith. Și când toate cărțile păreau făcute, a apărut cam de nicăieri Ester Ledecka (Cehia), care a depășit-o pe biata Anna cu o sutime de secundă. Ciudat este faptul că Ledecka concurează și în întrecerile de snowboarding la Olimpiadă.

În proba masculină de slalom uriaș s-a impus austriacul Marcel Hirscher, la mare luptă cu norvegianul Henrik Kristoffersen și de francezul Alexis Pinturault. Hirscher a câștigat la Pyeongchang și combinata alpină, Pinturault fiind al doilea.

* SKELETON. Britanica Lizzy Yarnold a câștigat pentru a doua oară consecutiv titlul olimpic, urmată de germana Jacqueline Lölling și de o altă sportivă din Marea Britanie, Laura Deas. Românca Maria Marinela Mazilu a încheiat pe locul 18 din 20, înaintea unei japoneze și a unei nigerience.

* PATINAJ VITEZĂ. Sud-coreeanca Lee Sang-hwa a ratat de puțin a treia medalie de aur consecutivă olimpică în proba de 500 m. Ea a fost învinsă de japoneza Nao Kodaira, cu timpul de 36.94 s, nou record olimpic. Lee Sang-hwa a ocupat locul II (37.33 s), iar medalia de bronz i-a revenit sportivei din Cehia Karolina Erbanova (37.34 s).

Clasamentul pe medalii: 1. Norvegia - (9-9-8); 2. Germania –  (9-5-4); 3. Olanda – (6-5-2); 4. Canada – (5-5-6); 5. SUA – (5-3-2); 6. Suedia – (4-3-0)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.