Sport

Recorduri și premiere la Euro 2020

Ziarul de Vrancea
13 iun 2021 640 vizualizări

Cehul Patrick Schick a înscris golul de la cea mai mare distanță din istoria competiției *deși necalificată, România iese în evidență;Ovidiu Hațegan a dictat prima eliminare

Reprezentativa Cehiei a învins, ieri, pe stadionul „Hampden Park” din Glasgow, cu scorul de 2-0 (1-0), selecționata Scoției, în grupa D de la Campionatul European. Golurile echipei oaspete au fost marcate de atacantul Patrick Schick, de la Bayer Leverkusen, în minutele 42 și 52. Ocazii mai mari au avut scoțienii, dar au cehii au avut un portar în zi foarte bună, Tomas Vaclik. Al doilea gol al lui Schick a fost un lob de la 45,5 m, fiind reușita de la cea mai mare distanță din din anul 1980, de când există astfel de măsurători, a indicat agenția de statistică sportivă Opta. Schick l-a văzut ieșit pe David Marshall din poarta scoțiană și l-a „pedepsit” cu un lob de mare efect. Pentru atacantul lui Bayer Leverkusen a fost al 13-lea gol în 27 de apariții la națională.

Dacă duminică, meciul Austria – Macedonia de Nord disputat pe Arena Națională a devenit, pe moment, cel mai productiv joc disputat la Euro 2020, „recordul” a fost bătut în aceeași seară de partida Olanda –Ucraina, din grupa C, încheiat cu scorul de 3-2 (0-0) pentru echipa olandeză. Disputată la Amsterdam, pe arena care poartă numele nemuritorului Johan Cruyff, Olanda- Ucraina poate fi una dintre cele mai frumoase partide disputate până acum la Euro, Cel puțin repriza secundă, pentru că în prima batavii au atacat steril, iar oaspeții s-au baricadat în defensivă. După pauză, reduta lui Șevcenko a căzut brusc în câteva minute și scorul s-a făcut 2-0, prin reușitele lui Wijnaldum ('52) și Weghorst ('59).La acest scor, olandezii s-au liniștit, antrenorul Frank de Boer a introdus tineri în echipă, iar ucrainenii au egalat mai rapid, prin Iarmolenko (’75) și Iaremciuk (’79). După șase minute, unul dintre tinerii furioși ai „Portocalei”, fundașul dreapta Dumfries a stabilit învingătoarea.

România nu participă la această competiție, dar ieri a înregistrat o premieră. Arbitrul Ovidiu Hațegan a dictat prima eliminare de la Euro 2020, la partida Polonia – Slovacia din cadrul grupei E.. La scorul de 1-1, în min. 63, unul dintre cei mai reputați jucători polonezi. Grzegorz Krychowiak, a primit al doilea cartonaș galben pentru o intrare imprudentă.Scorul a fost deschis printr-o altă fază antologică. În min.18, slovacul Mak a șutat la poartă, șutul a fost ușor deviat de fundașul Glik, mingea a atins stâlpul porții, apoi pe portarul Szczesny în spate și a ricoșat în plasă. Conform raportului de arbitraj, autorul golului este portarul de la Juventus și – conform statisticilor – este primul autogol marcat de un portar din istoria turneelor finale europene. Imediat după pauză, Linetty a egalat pentru leși, care au căzut după eliminarea lui Krychowiak. Iar slovacii au înscris un gol superb, în min. 69, prin fundașul central Skrinjar, câștigând partida cu 2-1 (1-0). Meritat și prin aceea că apărătorii lui Stefan Tarkovic au reușit să-l anihileze pe marele Lewandowski.

Aseară, tot în grupa E, s-a jucat la Sevilla partida Spania – Suedia. Astăzi se joacă doar două partide, ambele în grupa F, cu care se încheie prima rundă de confruntări în grupe:Ungaria – Portugalia (ora 19:00) și marele derby Franța – Germania (22:00).


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.