Sport

Răzvan Marin, omul meciului

Ziarul de Vrancea
30 nov -1 3312 vizualizări

Clubul Standard Liège a anunțat, luni, că Răzvan Marin a fost ales fani jucătorul meciului cu KV Mechelen, din campionatul Belgiei, scor 3-2, partidă la care a pasat decisiv la cele trei goluri ale echipei sale. “Răzvan Marin a fost ales jucătorul meciului cu KV Mechelen (53 la sută din voturi). El a fost recompensat pentru cele trei assist-uri”, a precizat clubul belgian. Dintre ceilalți jucători votați, Christian Luyindama a primit 18 la sută din voturi, iar Mehdi Carcela 11 la sută. Sâmbătă, la partida Standard Liege - KV Mechelen, scor 3-2, Răzvan Marin a ratat un penalty în minutul 78, dar a pasat decisiv la cele trei goluri ale echipei sale.

Răsturnare spectaculoasă la baschet

Meci halucinant disputat duminică seară în etapa a 18-a a Ligii Naționale de baschet masculin! Steaua Eximank București a pierdut acasă, scor 89-94 (34-19, 19-16, 17-24, 19-35) cu BC Timișoara, după o revenire incredibilă a bănățenilor. Steaua a suferit primul eșec pe teren propriu, după opt victorii consecutive, la capătul unui meci în care BC Timișoara a reușit o revenire senzațională! Roș-albaștrii au condus la 25 de puncte diferență în prima parte a sfertului trei (61-36), având un avans confortabil de 15 puncte cu 8 minute înainte de final (74-59). Timișorenii au reușit să întoarcă scorul și să se impună chiar la cinci puncte diferență, 94-89, după ce s-au dezlănțuit la aruncările din afara smicercului, profitând în același timp de ratările pe bandă rulantă ale gazdelor. Timișoara a obținut al șasepelea succes în deplasare în acest campionat, aflându-se pe poziția a treia a clasamentului, cu 31 de puncte, după CSU Sibiu și U-BT Cluj, echipe care au adunat câte 32 de puncte.

Stramaccioni, demis de la Sparta

Antrenorul Andrea Stramaccioni a fost demis de la conducerea tehnică a echipei Sparta Praga, la care evoluează jucătorii Florin Niță, Nicolae Stanciu și Bogdan Vătăjelu, din cauza rezultatelor slabe. Sursa citată precizează că decizia fost luată, duminică, după ce Sparta a remizat, acasă, scor 1-1, cu FC Brno. Echipa românilor este pe locul 5, după 19 etape, cu 33 de puncte, la 14 puncte de liderul Viktoria Plzen. În vârstă de 42 de ani, Stramaccioni este la Sparta Praga din vara trecută. El a mai antrenat în carieră echipele Inter Milano, Udinese și Panathinaikos Atena.

Tempestini se impune în Germania

Sezonul 2018 a debutat pentru Simone Tempestini cu o victorie, pilotul Napoca Rally Academy impunându-se în ADAC Saarland-Pfalz Rallye (2-3 martie), prima etapă din Campionatul de Raliu al Germaniei. Dublul campion al României și Sergiu Itu, copilotul său pentru sezonul 2018, au mers în Germania pentru a testa Citoren DS3 R5, pregătit de echipa austriacă Wurmbrand Racing, cel cu care vor concura în sezonul intern. Simone a stabilit timpul de referință pe șase dintre cele 10 probe speciale, inclusiv pe powerstage, câștigând ADAC Saarland-Pfalz Rallye cu un avans de 19 secunde. Raliul a fost imprevizibil din pricina conidțiilor meteo, care au și dus la anularea a două dintre probele de noapte de vineri, plus că a fost unul în care nu s-au premis pneurile cu ținte. Simone și Sergiu au avut de furcă și cu câteva pene de cauciuc, însă în cele din urmă a fost un raliu care contează mult în pregătirea pentru câștigarea unui nou titlu în Campionatul Național de Raliu al României.

Pintilii se judecă cu arabii

Mihai Pintilii (33 de ani) e pe cale să dea un adevărat "tun" financiar. Fostul căpitan al FCSB poate câștiga o 2,7 milioane de euro în procesul cu arabii de la Al Hilal după ce procesul se află în fază terminală la TAS. Pintilii a dat clubul arab în judecată la FIFA. Suma reprezintă salariul pe doi ani de contract. După ce au fost dați în judecată de Pintilii, arabii au contestat decizia și astfel cazul a ajuns la Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne. Fotbalistul va merge la ultima înfățișare însoțit de impresarul său, Anamaria Reghecampf. 2,4 milioane de euro a primit Steaua în 2014 pentru transferul lui Pintilii la Al Hilal. Suma a intrat în contul formației bucureștene după un an, în iunie 2015. La începutul acestui an, Victor Pițurcă a câștigat și el un litigiu cu o echipă din Arabia Saudită, Al Ittihad, care acum trebuie să îi plăteasă patru milioane de euro.

 “Canarii” îl critică pe Payet

Antrenorul echipei FC Nantes, Claudio Ranieri, l-a acuzat de lipsă de fair-play pe jucătorul formației Olympique Marseille Dimitri Payet, care nu a dat mingea înapoi "canarilor", după ce aceștia au trimis-o în aut, pentru a permite echipei medicale să intre pe teren în urma accidentărilor lui Ciprian Tătărușanu și Diego Carlos.  Incidentul a avut loc cu câteva momente înainte ca Olimpique Marseille să marcheze golul de 1-1, în minutul 90^5, la meciul de duminică, de pe Stade Velodrome. "Payet trebuia să dea mingea înapoi. Așa e fotbalul. Deci «trăiască fotbalul!» Gentlemenii dau mingea înapoi, ceilalți, nu. Aceștiasunt cei «smart» (n.r. - inteligenți)", a declarat tehnicianul italian. În replică, Florian Thauvin, autorul golului egalizator, a declarat pentru Canal^  că oaspeții au mimat accidentări pentru a trage de timp. Formația FC Nantes, cu Ciprian Tătărușanu integralist, a remizat, duminică, în deplasare, scor 1-1, cu echipa Olympique Marseille, în ultimul meci al etapei a XXVIII-a a campionatului Franței.

Mourinho, analist pentru ruși

Antrenorul formației Manchester United, José Mourinho, va fi analist pentru postul public RT (fost Russia Today), în timpul Cupei Mondiale din această vară. "Celebrul antrenor portughez José Mourinho, căruia i s-a atribuit supranumele «Special One» și care a condus cele mai mari cluburi din lume, se va alătura echipei RT. El va împărtăși opiniile sale de expert, cunoștințele sale și expertiza sa despre fotbal cu telespectatorii RT", a anunțat postul rus. RT, care emite și în mai multe limbi străine, este frecvent acuzat în Europa și SUA de propagandă pentru Kremlin. RT nu are drept de transmitere a meciurilor din cadrul turneului final al Cupei Mondiale (14 iunie - 15 iulie). Și fostul portar al echipelor Manchester United și Danemarcei, Peter Schmeichel, va fi consultant RT la CM.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.