Sport

Războiul rece la Flushing Meadows

Ziarul de Vrancea
9 sep 2020 725 vizualizări

US Open a pus față în față două forțe ale naturii în semifinale: Wiliams și Azarenka, în timp ce Naomi Osaka stă la cotitură *la masculin se prefigurează o finală Zverev – Thiem dar e nevoie și de acordul lui Medvedev

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams (SUA), locul 8 WTA și cap de serie numărul 3, s-a calificat în semifinalele turneului de Grand Slam,după ce a învins-o pe Țvetana Pironkova (Bulgaria), fără clasament în acest moment , scor 4-6, 6-3, 6-2, după două ore și 12 minute de joc. Între două jucătoare trecute de prima tinerețe, devenite mame, Pironkova a făcut un prim set excepțional, depășind-o pe Serena chiar la punctul ei forte. Însă ope parcursul întâlnirii, bulgăroaica a cedat în timp ce Serena a jucat din ce în ce mai bine și a învins. Din 2008, Serena Williams nu a ratat nicio apariție în semifinale la US Open. Americanca trebuie să joace în „duelul mămicilor”, episodul al doilea. De fapt meciul s-a jucat în cursul nopții trecute, cu Viktoria Azarenka (Belarus, 27 WTA). Dacă Serena a fost nevoită să muncească atât cu Maria Sakkari, cât și cu Pironkova, Azarenka (31 WTA) a spulberat-o pe belgianca Elise Mertens (18 WTA) cu un scor neverosimil, 6-1, 6-0, după 73 de minute. Sportiva din Belarus a jucat ultima dată într-o semifinală de Grand Slam, în 2013, la Australian Open, când a câștigat trofeul. În palmaresul ei mai figurează un succes la Melbourne, în 2012, și două finale la US Open, în 2012 și 2013, ambele pierdute în fața Serenei Williams, în trei seturi.De altfel, între cele două sportive este o rivalitate istorică. Williams conduce cu 18-4 în întâlnirile directe.Azarenka, fostă numărul 1 mondial, a mai jucat în semifinale la turneele de Grand Slam la Roland Garros, în 2013, și la Wimbledon, în 2011 și 2012. Semifinalele feminine, Jennifer Brady – Naomi Osaka și Serena Williams – Viktoria Azarenka au avut loc în cursul nopții.

La masculin, austriacul Dominic Thiem (3 ATP), devenit prin forța lui… Djokovic, marele favorit, a trecut fără emoții de americanul, încă necopt, Alex De Minaur (28 ATP) cu 6-1, 6-2, 6-4. Thiem, 27 de ani, s-a impus după un meci care a durat două ore și patru minute și a mai jucat de cinci ori în penultimul act la un turneu de GS. El a fost finalist la Australian Open, anul acesta, și la Roland Garros, în 2018 și 2019. El a mai atins faza semifinalelor la Roland Garros în 2016 și 2017. Adversarul său din penultimul act, rusul Danil Medvedev, (5 ATP) a câștigat duelul rusesc cu Andrei Rublev (14), scor 7-6, 6-3, 7-6” într-o partidă de două ore și 27 de minute. Mevedev (24) este finalistul de anul trecut al turneului, când a fost învins de Rafael Nadal.Meciurile din penultimul act al turneului masculin, Pablo Carreno – Alexander Zverev și Daniil Medvedev – Dominic Thiem se dispută diseară.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.