Sport

Războiul lui Denis la tenis

Ziarul de Vrancea
24 ian 2022 748 vizualizări

Canadianul Shapovalov i-a ținut piept lui Nadal timp de peste patru ore în cinci seturi, dar a făcut show acuzând arbitrii de corupție *Nadal va juca în penultimul act cu Berrettini, iar Ashleigh Barty – Madison Keys este prima semifinală feminină la Australian Open

Primele două semifinaliste și primii doi semifinaliști la Australian Open s-au stabilit în sesiunile de ieri ale turneului de Grand Slam de la Melbourne. Prima semifinală feminină se va disputa între americanca Madison Keys (51 WTA) și marea favorită, australianca Ashleigh Barty (1 WTA). Fostă câștigătoare a US Open în 2017 când a urcat pe locul 7 WTA, Madison trăiește la 26 de ani o reîncărcare a carierei și ieri, în sferturi, a trecut clar, scor 6-3, 6-2 în 85 de minute, de jucătoarea cehă Barbora Krejcikova (4WTA).Aceasta a început binișor meciul dar la începutul setului II a avut probleme serioase din cauza caniculei suferind pierderi de tensiune. Totuși, după o mică pauză medicală, Krejcikova a revenit pe teren, părând chiar că a reintrat în meci. Era prea târziu.

Fără nici un fel de probleme, Asheigh Barty a arătat în meciul cu americanca Jessica Pegula (21 WTA) de ce este considerată de aproape toți specialiștii ca fiind imbatabilă la acest turneu. Timp de numai 63 de minute, „Ash” nu i-a lăsat decât două game-uri (6-2, 6-0) ambițioasei Pegula. De remarcat că Barty nu a pierdut niciun set de la începutul turneului. Celelalte două sferturi au fost: Alizé Cornet (Franța, 61 WTA)-Danielle Collins (SUA,30 WTA; Kaia Kanepi (Estonia,115 WTA) – Iga Swiatek (Polonia, 9 WTA),

În sferturile masculine disputate ieri, au biruit Rafa Nadal și Matteo Berretini. Spaniolul Rafael Nadal (5 ATP) a dispus chinuitor de greu de canadianul Denis Shapovalov (14 ATP) după patru ore și opt minute de joc cu scorul de 6-3,6-4, 4-6, 3-6, 6-3. După ce a pierdut primul set, canadianul a avut o ieșire nervoasă la adresa arbitrului de scaun brazilian Carlos Bernardes, pe motiv că lui Nadal i se permite depășirea timpului pentru serviciu și pentru pauza dintre seturi. „Sunteți toți corupți”, i-a spus Șapovalov lui Bernardes. După încheierea primului game, Șapovalov a continuat să comenteze iar Nadal s-a dus la fileu, unde a avut o scurtă discuție cu sportivul canadian, de obicei calm și nedispus la astfel de excese. Șapovalov a mai pierdut un set apoi le-a câștigat pe următoarele două, mai ales că î setul al patrulea, Nadal avut nevoie de intervenția medicului din cauza unor dureri stomacale.El s-a retras la vestiar după acest set, ceea ce a stârnit din nou furia lui Denis asupra arbitrului, fiind iarăși calmat c greu. Nadal a revenit, și-a adjudecat victoria, iar în cele din urmă cei doi adversari s-au îmbrățișat la fileu. Spaniolul a ajuns pentru a 36-a oară în cariera sa în semifinalele unui turneu de Grand Slam. El a devenit, la 35 de ani și 241 de zile, al patrulea cel mai vârstnic jucător din era Open care a trecut de sferturile de finală la Melbourne Park, după Roger Federer și australienii Ken Rosewell și Malcolm Anderson.

Cel de-al doilea sfert de ieri, disputat între italianul Matteo Berrettini (7 ATP) și francezul Gaël Monfils (20 WTA) s-a întins tot pe cinci seturi (trei ore și 49 de minute) și a revenit lui Berrettini cu 6-4,6-4,3-6,3-6, 6-2. Monfils s-a arătat în pasă proastă în primele două seturi, a avut apoi o revenire spectaculoasă în următoarele, pentru a ceda fizic și mental unui adversar mai tânăr și mai rezistent.

Celelalte două sferturi masculine sunt Daniil Medvedev (Rusia, 2 ATP) – Felix Auger-Aliassime (Canada, 9 ATP) și Stefanos Tsitsipas (Grecia, 4 ATP) - Jannik Sinner (Italia, 10 ATP).

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.