Sport

Război psihologic româno-rus

Ziarul de Vrancea
19 mar 2018 555 vizualizări

 înainte de meciurile dintre cele două reprezentative feminine de handbal, antrenorul tricolorelor, Ambros Martin, anunță că vrea trei puncte din  patru * vedeta lui Trefilov, Daria Dmitrieva declară pe site-ul federației ruse că “România joacă un handbal murdar

Naționala de senioare va disputa în această săptămână două partide cu Rusia în preliminariile Campionatului European din 2018. Manșa tur va avea loc astăzi, ora 17:30, la Togliatti, iar returul se va desfășura duminică, la Cluj. România poate obține calificarea la turneul final încă din această săptămână, dar lucrurile nu sunt deloc simple precum arată calculele matematice. Tricolorele s-au reunit abia duminică seara, iar a doua zi au și plecat spre Togliatti, acolo unde a fost programată partida tur. Adică o deplasare destul de solicitantă, cu escală la Moscova. Așadar, selecționerul Ambros Martin nu are la dispoziție decât unul, maximum două antrenamente înaintea primului joc cu Rusia, pentru a pune la punct ceea ce își dorește să joace la Togliatti. Din acest punct de vedere, adversara are un mare avantaj, pentru că până la ora jocului va aduna 10 zile de pregătire centralizată.  Evgheni Trefilov și-a convocat ”trupele” imediat după meciurile din cupele europene Lada – SCM Craiova și Rostov – CSM București. ”Trebuie să ne folosim mintea mai mult, pentru că nu am avut timp să pregătim așa cum trebuia acest meci, pentru a face față unei asemenea echipe”, a declarat Ambros Martin. ”Noi cu siguranță ne dorim să ne câștigăm. Ne dorim să jucăm un handbal bun și să câștigăm ambele manșe. Trei puncte din dubla manșă ar fi foarte bine”, a susținut și antrenorul secund Horațiu Pașca. Acesta ar fi și scenariul ideal, pentru că în acest caz România se califică la turneul final îndă de duminică, fără a mai conta partidele cu Austria și Portugalia din luna iunie, decât eventual pentru locul I în grupă. Înaintea ”dublelor” România - Rusia și Austria - Portugalia din grupa a patra preliminară de calificare la Campionatul European, programate în această săptămână, clasamentul se prezintă astfel: 1. România – 4 p, 2. Rusia – 2 p, 3. Austria – 2 p, 4. Portugalia - 0p. La turneul final se califică primele două foremații din grupă.

Învățați-o handbal pe Dașa!

Pentru cele două partide cu naționala condusă de Ambros Martin din această săptămână, selecționerul Rusiei a convocat încă de săptămâna trecută nu mai puțin de 34 de jucătoare! Alte 8 jucătoare au rămas în stand-by. în ciuda unui lot foarte numeros, Trefilov nu se va putea baza pe patru jucătoare importante, toate accidentate: Anna Kocetova, Anna Viakireva, Ekaterina Ilina și Maia Petrova. În aceste condiții, una din principalele arme ale Rusiei pentru partidele cu România va fi Daria Dmitrieva, jucătoarea de la Lada Togliatti, cea pe care am urmărit-o de curând și în sferturile de finală, în jocurile cu SCM Craiova. Într-un interviu acordat pentru site-ul oficial al Federației Ruse, coordonatorul de joc al adversarei a declarat că România joacă un handbal murdar.  Probabil, a rămas destul de afectată după eliminarea din Cupa EHF. Întrebată dacă România are un stil similar de joc precum cel al SCM Craiova, Daria Dmitrieva a susținut: ”Sunt sigură că stilul este foarte asemănător. România joacă un handbal murdar. Vă puteți aștepta ca ele să tragă de tricouri, să lovească în piept, la gât și chiar în față. Nu este nimic de făcut, acesta este stilul echipei adverse. Trebuie să fim pregătiți pentru acest lucru și să jucăm împotriva lor în același mod”. Daria Dmitrieva a mai susținut printre altele că Rusia își dorește o revanșă în fața României, după ultima partidă directă ce a avut loc la Campionatul European din 2016 și care s-a încheiat cu victoria ”tricolorelor”, scor 22-17.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.