Sport

Rapid nu se închiriază

Ziarul de Vrancea
5 iul 2017 591 vizualizări

Asociația care a promovat în Liga a IV-a nu este de acord cu propunerea lichidatorului, considerând că sunt interese la mijloc

Asociația Fotbal Club Rapid, care a evoluat sezonul trecut în Liga a V-a și a promovat în eșalonul superior, nu este de acord cu propunerea lichidatorului societății FC Rapid SA de a închiria marca “Rapid”, considerânc că în spatele acestei soluții s-ar ascunde “anumite interese”.  “În primul rând, dorim să răspundem afirmațiilor lichidatorului provizoriu al FC Rapid SA, care spune că AFC Rapid nu are nicio legătură cu istoria Rapidului. îi transmitem că al treilea titlu din istoria aproape centenară a fotbalului rapidist a fost obținut sub titulatura de AFC Rapid. și îi mai transmitem că AFC Rapid a fost fondatorul FC Rapid SA! De asemenea, lichidatorul a afirmat că este dispus să închirieze marca, până la licitație. Această afirmație nouă ni se pare că lipsită de sens. Păi poate AFC Rapid închiriază emblema, dar la licitație câștigătoare va fi altă entitate, să zicem, Rapid Perieți, din județul Ialomița. Închirierea se va produce pe 1 septembrie, iar licitația va fi finalizată pe 15 octombrie. De ce cineva s-ar implica pentru o perioada scurtă de timp? Noi sincer nu înțelegem logica acestei închirieri, poate doar să ascundă anumite interese”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a AFC Rapid.

În ceea ce privește intenția primarului Sectorului 1, Dan Tudorache, de a cumpăra marca Rapid și de a investi în echipă, reprezentanții AFC Rapid sunt sceptici și așteaptă finalizarea tratativelor: “Până la finalizarea ideii, trebuiesc parcurse niște etape, etape prevăzute de legi, iar ocolirea acestora duce în sfera penalului. Sunt bani publici la mijloc, plus un nume greu din sportul românesc, Rapid! Suntem siguri că mulți ochi sunt atenți la aceste proceduri, că acestea să fie sub imperiul legilor. În încheiere, va invităm la rațiune, calm, să lăsăm instituțiile abilitate să-și finalizeze ideile, iar noi, AFC Rapid, nu putem staționa, mergem înainte cu proiectul nostru, nu avem garanția că intențiile expuse în ultimul timp vor avea happy-end. Astfel nu putem risca pierderea unui an. Dar, în momentul când lucrurile vor deveni clare, probabil ne vom reconfigura proiectul”.

Aproximativ 60 de suporteri s-au strâns, miercuri, în fața Primăriei Sectorului 1 și au afișat un banner pe care scria "Rapid nu moare". Ei i-au cerut primarului Dan Tudorache să sprijine echipa, iar acesta le-a transmis că va încerca să soluționeze problemele până la sfârșitul lunii.

Conform unei Ordonanțe de Urgență a Guvernului prin care s-a modificat Legea Sportului, administrațiile locale pot finanța activitățile sportive ale cluburilor de drept public în limita a 5 la sută din bugetul anual. Primăria Sectorului 1 are un buget anual de 350 de milioane de euro, astfel încât poate aloca pentru activități sportive aproximativ 17 milioane de euro.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.