Sport

Rădoi participă virtual la antrenamente

Ziarul de Vrancea
22 mar 2021 707 vizualizări

El ar putea sta pe bancă și la primul meci al naționalei cu Macedonia de Nord,dacă va avea două teste negative * Ionuț Radu revine la lot

Pregătirea meciului cu Macedonia de Nord este efectuată de staff-ul tehnic al naționalei, sub coordonarea selecționerului Mirel Rădoi, aflat încă în izolare, după ce a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, informează FRF. Programul detaliat pentru fiecare zi de cantonament al acestei acțiuni din martie era deja de mult elaborat și fixat de selecționer împreună cu staff-ul său.

În fiecare zi, dimineața, are loc o ședință tehnică a staff-ului cu participarea prin Zoom a selecționerului, unde se fixează planul de antrenament pentru ziua respectivă. În fiecare seară are loc o nouă ședință tehnică a staff-ului cu participarea selecționerului prin platforme online, cu prilejul căreia se analizează randamentul din timpul antrenamentului. Antrenamentele tricolorilor sunt transmise live către Mirel Rădoi printr-o cameră video conectată la laptop. Mai mult, la finalul ședințelor de pregătire, selecționerul primește și înregistrarea integrală a antrenamentului.

Ședințele de analiză video cu toți jucătorii sunt conduse de secundul Nicolae Dică și colegii săi din staff, dar selecționerul participă live la acestea. Discuțiile individuale ale lui Mirel Rădoi cu jucătorii se fac prin intermediul platformelor online.În plus, prin telefon și alte platforme de comunicare, fiecare dintre membrii staff-ului fixează permanent cu selecționerul diferite aspecte legate de activitățile conexe ale lotului (organizare, logistică, modificări de program etc). FRF mai precizează că există posibilitatea ca selecționerul să fie pe bancă încă de la partida cu Macedonia de Nord.

La conferința de presă susținută ieri a participat secundul Nicolae Dică. El a subliniat că jucătorii trebuie să fie și mai motivați, având în vedere că selecționerul Mirel Rădoi este în izolare, fiind testat pozitiv cu Covid-19. „Jucătorii trebuie să înțeleagă că atunci când ești la antrenamente trebuie să dai totul, indiferent că este secundul sau principalul în fața ta. Acum trebuie să fim și mai motivați ca înainte. Nu cred că cei din Macedonia de Nord vor veni înfumurați la București, au jucători cu mare experiență și vor trata profesionist acest joc, vom avea un meci foarte greu. Mă simt încrezător înaite de aceste prelimiarii. Sperăm să obținem această calificare la CM”, a declarat Dică. Fostul internațional și-a amintit că a a jucat și el contra Macedoniei de Nord și este surprins că un adversar este și azi în teren: „Au trecut mulți ani, dar am rămas plăcut surprins să văd că Pandev încă evoluează la 37 de ani la un nivel foarte ridicat. El va fi un adversar foarte puternic pentru noi. Este important ca la meciul cu Macedonia să fim pregătiți din toate punctele de vedere”, a afirmat secundul.

O altă veste din cantonamentul tricolorilor este că a fost rechemat portarul Ionuț Radu de la Inter Milano, chiar dacă ulterior a fost adus în locul său portarul Iacob de la UTA. La testele efectuate duminică la Inter, a fost înregistrat doar un caz pozitiv cu noul coronavirus , dar acesta nu este din rândul jucătorilor, astfel că străinii convocați de la Inter, pot merge la primele reprezentative. După cum se știe, joia trecută Inter a anunțat,încă două cazuri de infectare cu noul coronavirus în lot, după cel al portarului Samir Handanovic astfel că a Agenția de Protecție Sanitară (ATS) din Milano a decis să interzică deplasarea la echipele naționale pentru toți jucătorii convocați. Aseară, FRF a anunțat că Ionuț se va alătura primei reprezentative.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.