Sport

Răbufnirea lui Băluță

Ziarul de Vrancea
19 apr 2018 579 vizualizări

Formația CSU Craiova a învins, joi, pe teren propriu, cu scorul de 5-1, echipa FC Botoșani, într-un meci din prima manșă a semifinalelor Cupei României

Golurile au fost marcate de Băluță (’12, ’30, ’82), Gustavo (‘45^4 - dintr-un penalti acordat pentru un fault al lui Miron asupra sa) și Mitriță (’65), respectiv, Acsinte (’35). În minutul 26, un gol marcat de Florin Gardoș a fost anulat din cauza unui fault al lui Tiago la Miron. Înainte de startul meciului, handbalistele de la SCM Craiova, calificate în finala Cupei EHF, au fost prezentate publicului, fiind aplaudate de spectatori. Lovitura de începere a fost dată de antrenorul echipei de handbal, Bogdan Burcea. În celălalt meci din semifinale, AFC Hermannstadt, din liga a II-a, a învins, marți, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, echipa Gaz Metan Mediaș. Partidele retur vor avea loc la 9 mai.

Spaniolii speră rejucarea

Federația Spaniolă de Rugby speră ca la 30 aprilie să se afle dacă meciul cu Belgia, la finalul căruia arbitrul Vlad Iordăchescu a fost atacat de jucătorii Spaniei, se va rejuca. Președintele forului, Alfonso Feijoo, este optimist în privința șanselor de rejucare. “Este foarte posibil să se rejoace. Suntem în impas, pentru că ni se cere o documentație amplă, dar sunt optimist, cu toate că acest caz este bazat pe interpretarea regulamentelor”, a spus Feijoo. El a precizat că federația încă se gândește dacă va face apel după suspendările celor cinci jucători spanioli care l-au agresat pe Iordăchescu.

Se extinde și Fed Cup?

Președintele ITF, David Haggerty, a declarat că forul pe care îl conduce are ca principal obiectiv creșterea numărului de echipe în Grupa Mondială a Cupei Federației de la opt la 16 și oferirea unor premii mai mari, din 2019. Kosmos, firma fotbalistului Gerard Piqué, care a încheiat un acord cu ITF pentru reformarea Cupei Davis, este interesată și de FedCup, a precizat Haggerty."ITF își menține angajamentul de a extinde FedCup. Prioritatea noastră imediată este de a extinde Grupa Mondială la 16 echipe, în 2019, care să se dispute în obișnuitele trei săptămâni, cu un eveniment Final Four. Asta ar pemite ca un număr dublu de echipe să se lupte pentru trofeu în fiecare an și o mișcare mai bună între evenimentele Grupei Mondiale și grupelor zonale. Propunerea companiei Kosmos pentru Cupa Davis ne va pemite de asemenea să creștem valoarea premiilor în Cupa Federației, în 2019. Kosmos și-a exprimat deja interesul pentru FedCup și vom continua să discutăm cu ei despre viitorul competiției", a declarat David Haggerty.

Arsenal fără Arsène

Antrenorul Arsène Wenger va părăsi clubul Arsenal la finalul acestui sezon, după 22 de ani de activitate pe banca tehnică a londonezilor. "Sunt recunoscător că am avut privilegiul să servesc acest club atâția ani memorabili. Am condus clubul cu angajament și integritate depline. Le doresc tuturor iubitorilor echipei Arsenal să aibă grijă de valorile clubului", a declarat Wenger. Acționarul majoritar Stan Kroenke a descris ziua de vineri, în care a făcut anunțul despărțirii de Wenger, ca "una dintre cele mai dificile zile" pe care a avut-o vreodată în sport.  De la 1 octombrie 1996, Wenger, 68 de ani, a câștigat de trei ori titlul în Premier League și de șapte ori Cupa Angliei, reușind eventul în 1998 și 2002. Cu tehnicianul francez pe bancă, Arsenal a disputat 823 de meciuri, a câștigat 473, a pierdut 151 și a marcat 1.549 de goluri. Însă acesta este cel mai slab sezon al lui Wenger la Arsenal. Echipa este pe loculVI cu 54 de puncte, după 33 de jocuri, la 33 de puncte de Manchester City.

Voleibalistele junioare merg la Mondiale

Naționala de volei feminin under 17 a României a învins, ieri reprezentativa Sloveniei, cu scorul de 3-2, în primul meci pentru clasarea pe locurile 5-8 la CE din Bulgaria. Victoria îi garantează echipei tricolore o clasare în primele șase, astfel că a obținut calificarea la Campionatul Mondial under 18 de anul viitor. Tricolorele mici vor juca, sâmbătă, meciul pentru clasarea finală pe locurile V-VI cu Belarus.La CE under 17 din Bulgaria, România a obținut următoarele rezultate: Italia – România 3-1, Turcia – România 3-2, Germania – România 3-0, România – Olanda 3-2, Ucraina – România 3-2 (în grupa II), România – Slovenia 3-2 (locurile 5-8).

Delațiunea în sportul american

Fostul ciclist Lance Armstrong, care a fost suspendat pe viață în 2012 din cauza dopajului și a pierdut toate cele șapte trofee câștigate în Turului Franței, va plăti suma de cinci milioane de dolari (aproximativ 4 milioane de euro) pentru a evita un proces cu statul american. Armstrong a fost acuzat că a fraudat compania de stat US Postal, care sponsoriza echipa cu același nume, din care a făcut parte rutierul, prin faptul că s-a dopat sistematic între 1996 și 2004, perioadă în care a câștigat de șase din cele șapte trofee în Turul Franței. Floyd Landis a depus în 2010 o plângere pentru fraudă împotriva fostului său coechipier Lance Armstrong, pe baza unei legi care le permite celor care denunță astfel de cazuri să primească o recompensă în caz de succes. După ce Armstrong a recunoscut în 2013 că s-a dopat, și statul american s-a constituit parte în acest dosar și a cerut despăgubiri de 100 de milioane de dolari.  Armstrong s-a apărat, susținând că nu a adus niciun prejudiciu US Postal prin acțiunile sale.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.