Sport

Puștoaica minune din Rusia

Ziarul de Vrancea
13 ian 2022 922 vizualizări

La 15 ani în anul de debut, Kamila Valieva bate record după record în patinajul artistic *Campionatele Europene de la Tallinn parcă sunt campionatele Rusiei

O rusoaică de 15 ani, Kamila Valieva, a dominat programul scurt feminin la Campionatele Europene de patinaj artistic de la Tallinn, stabilind joi nou record mondial, cu 90,45 puncte, cu aproximativ 20 de zile înaintea Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing (4-20 februarie. Originară din Kazan,neînvinsă până acum în prima sa iarnă la seniori, Kamila a avut o prestație impecabilă, doborând vechi mondial (87,42 puncte), stabilit tot de ea la Marele Premiu al Rusiei la sfârșitul lunii noiembrie. Ea este la mai bine de 14 puncte de urmăritoarele sale. Suprinzător, pe locul II nu este ală rusoaică, ci belgianca Loena Hendrickx (76,25 p), care a îmbunătățit cu aproape trei puncte recordul său personal la programul scurt. Celelalte două concurente din Rusia s-au clasat pe locurile III și IV. Aleksandra Trusova (17 ani), care a căzut când efectua un triplu Axel, a totalizat 75,13 puncte, iar Anna Șcerbakova (17 ani), campioana mondială en titre, doar 69,15 puncte. Valieva, Trusova și Șcerbakova o au ca antrenoare la Moscova pe exigenta Eteri Tutberidze,

Valieva, campioană mondială la junioare în 2020, a stabilit în acest sezon recorduri mondiale și în programul liber (185,29 p) și în ce privește scorul total (272,21 p). Programul liber feminin va avea loc sâmbătă seară.

Rușii își dovedesc supremația incontestabilă și în celelalte probe. După programele scurte, ei ocupă primele trei locuri atât la masculine, cât și la perechi. Înaintea programului liber de astăzi, tânărul patinator rus Andrei Mozalev (18 ani) conduce în proba masculină, după programul scurt, cu 99,76 puncte, urmat de compatrioții săi Mark Kondratiuk (99,06) puncte) și Evgheni Semenenko (99,04 puncte). Campionul european din 2020, rusul Dmitri Aliev, este absent.

De asemenea, la perechi, înaintea programului liber,podiumul era 100% rusesc: 1.Anastasia Mișina / Aleksandr Galiamov - 82,36; 2.Evghenia Tarasova / Vladimir Morozov – 81,58 p;3.Aleksandra Boikova / Dmitri Kozlovski – 76,26 p. În 2021, competiția continentală a fost anulată din cauza pandemiei de Covid-19.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.