Sport

Pumele au speriat cocoșii

Ziarul de Vrancea
22 sep 2019 853 vizualizări

Cupa Mondială de rugby a programat, sâmbătă, două meciuri pline de suspans: Australia – Fiji și Franța - Argentina

 

Începută vineri, cu meciul Japonia – Rusia din grupa A,scor 30-10, Cupa Mondială de rugby a continuat în week-end cu meciuri spectaculoase.Sâmbătă, în grupa D, la Sapporo, Australia a avut mult de furcă în fața echipei arhipelagului Fiji. După numai 7 minute de joc, australienii s-au văzut conduși cu 0-8 de o selecționată care a pus foarte mult suflet în joc. Wallabies s-au lovit apoi de o apărare feroce și nu a găsit spații pentru a sparge defensiva adversă, decât în două rânduri, când Hooper și Hodge au realizat eseurile. Dar nu au fost niciodată la conducere în prima parte, din contră Fiji a avut avantaj și la pauză: 14-12.Actul secund a debut cu o gafă a Australiei, iar adversarii au culcat balonul în terenul de țină pe un contraatac: 21-12. Fiji a depus însă un efort maxim pentru a fi peste Australia, iar fizic a început să cedeze în fața pachetului de înaintare advers. Wallabies au preluat conducerea în minutul 61, după ce Latu a reușit o încercare pentru 25-21, a doua consecutivă în meci. Din acel moment, jocul a curs într-o singură direcție, spre terenul de țintă al statului Fiji. Australia a mai realizat două eseuri și a încheiat jocul și cu bonus ofensiv. Diferența de 18 puncte, 39-21, s-a realizat în ultimele 20 de minute.

Tot sâmbătă a avut loc un meci considerat derby, în cea mai complicată grupă a competiției)C) Franța a învins Argentina cu 23-21, dar jocul a avut răsturnări de situație, iar fiecare echipă și-a jucat șansa până în minutul 80. „Cocoșii „ au început în forță Cupa Mondială, cu două încercări realizate de Gael Fickou și Antoine Dupont, astfel că la pauză a intrat cu un avantaj destul de bun, 20-3. „Pumele” s-au liniștit la pauză, iar în actul secund au avut o cursă de recuperare senzațională, reușind să preia conducerea cu 21-20 în minutul 68. Aflată în corzi, Franța a răspuns neașteptat pentru adversari, cu un drop-gol reușit de Lopez la un minut distanță, de la 30 de metri, astfel că a revenit la conducere, 23-21. Avea să fie și scorul final, dar ultimele minute au fost electrizante. Finalul a fost electrizant și a fost decis la „bețe”: au ratat și francezul Ntamack, și argentinianul Boffelli și scorul a rămas neschimbat. Un derby de foc altădată, meciul Noua Zeelandă – Africa de Sud (grupa B)a fost câștigat clar de insulari, scor 23-13.

Ieri, favoritele au înregistrat victorii categorice: Italia – Namibia 47-22 (grupa B), Irlanda – Scoția 27-3 (A) și Anglia – Tonga 35-3 (C).

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.